Якщо ви хоч раз стикалися з ситуацією, в якій комусь було потрібно надати першу допомогу, та ще й в найкоротші терміни, то напевно знаєте, як складно зібратися з думками і зробити все правильно, не зашкодивши потерпілому. У багатьох людей, в деяких екстрених ситуаціях, починають плутатися думки, трястись руки, а в голові робиться справжня каша. Куди там до потерпілих, в такий-то плутанині! Тут би себе докупи зібрати …

І якщо дорослі ще так-сяк можуть налаштувати себе на потрібний лад, понишпорити в засіках пам'яті, вишукуючи звідти ази першої допомоги, то дітлахам в такі моменти доводиться ой як несолодко. Паніка, страх, сльози, а іноді і справжні істерики. Саме це з великою ймовірністю відчує будь-яка дитина, потрапивши в складну життєву ситуацію. Але ж такий стрес - це до того ж і ризик для дитини отримати емоційну травму на все життя.

Так що, хоч що робіть, дорослим доводиться брати справу в свої руки і розповідати дітям, як поводитися в самих непередбачуваних моментах. Цього разу роль "наставників" взяли на себе Благодійний фонд Максима Шкіля спільно з Товариством Червоного Хреста України. Вони провели урок першої допомоги для підопічних Копилівського Центру соціально-психологічної реабілітації.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Загалом, це далеко не перший подібний захід, до якого доклали свою турботливу руку співробітники благодійного фонду. Почавши діяльність в 2012 році, вони, ніби справжні чарівники, невпинно працюють над виконанням своєї місії - виростити покоління щасливих і здорових людей, головними цінностями яких буде розвиток, здоровий спосіб життя, безмежна творчість і турбота про навколишнє оточення.

Звичайно, діяльність фонду не закінчується проведенням подібних заходів. Спектр їх активності досить великий. Максим Шкіль - засновник фонду, разом з командою співробітників, розробили напрямки, завдяки яким намагаються розвинути гармонійну особистість в кожній дитині.

Так сталося і цього разу. Дітлахів вчили, що і як потрібно робити для того, щоб не тільки не впасти в паніку в моменти надзвичайних ситуацій, але й надати необхідну допомогу тим, хто цього потребуватиме. Під час уроку було багато теорії, але й практики дітлахам вистачило вдосталь! Де б ще вони змогли спробувати себе як в ролі "жертви", так і в ролі самих справжній рятувальників? Звичайно, відпрацьовувалися такі навички один на одному. І, наставники вірять в те, що в потрібний момент кожен з учнів зможе згадати все, чому вони навчилися на занятті і спритно застосувати отримані знання на ділі.