Менш, ніж через два тижні українці відзначатимуть Великдень. Так склалося, що це свято плавно перейде у травневі свята, тому українці матимуть тривалі вихідні. Як правильно відсвяткувати одне з головних християнських свят, чим частувати рідних та якою буде погода?

Про це пише "Хвиля".

Великдень 2019

Погода на Великдень-2019

На час свят і вихідних народний синоптик прогнозує теплу погоду з ймовірністю короткочасних опадів у день святкування Пасхи.

"На другу половину дня 28 квітня очікуються опади, але короткострокові і не по всій території України. Також опади прогнозуються на 2 травня, а в іншому погода буде гарною – близько 20 градусів тепла", – говорить народний синоптик Леонід Горбаль.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вихідні на Великдень 2019

У 2019 році Великдень буде досить пізно - 28 квітня. Відповідно, українці матимуть кілька вихідних підрят. Відпочивати будемо починаючи з 27 квітня. Також вихідні на Великдень плавно переходять на травневі. 30 квітня та 1 травня також вихідні, однак за вівторок (30 квітня) потрібно буде відпрацювати 4 травня в суботу.

Нагадаємо, суддя "МайстерШеф. Професіонали" Єлизавета Глінська поділилась чудовим рецептом повітряної паски з сухофрутами та розповіла, що зробити, аби випічка не була сухою, а глазур не обсипалась.

Що приготувати до святкового столу на Великдень 2019

Традиціними стравами на Великдень єпаски та крашені яйця - крашанки, або розписні за народними традиціями - писанки. Останні потребують неабиякої майстерності та часу.

Як оригінально покрасити яйця?

Для цього вам знадобляться: яєчний білок і звичайні серветки, бажано з білою основою. Зображення та візерунки можна обрати на свій смак, а можна зробити тематичними. З серветок вирізаємо малюнок, якщо серветка двошарова, то один шар прибираємо, він не знадобиться. Прикрашаються вже варені яйця і краще всього підійдуть білі. Яйце необхідно змастити білком і наклеїти малюнок з серветки, обережно притискаючи пальцями.

крашанки

Після цього зверху покриваємо ще одним шаром білка. Після висихання яйця потрібно добре натерти пальцями, змоченими в соняшникову олію, так вони матимуть вигляд, ніби воскові. Готові прикрашені яйця викладаємо на решітку духовки, яку попередньо можна трохи розігріти.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, чого не варто освячувати в церкві на Великдень 2019. Що ще обов'язково потрібно зробити у це велике та світле свято.

Також Знай.ua писав про те, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.