Українці не просто пережили опалювальний період після підвищення у листопаді 2018 газу на 23.5%. Громадяни з жахом очікують чергового подорожчання. З 1 травня заплановано чергове підвищення тарифів на блакитне паливо, згідно з меморандумом між Україною та МВФ.

У рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. Вартість газу для побутових споживачів складе близько 9,7-9,8 гривні за кубометр.

тарифи

Про це повідомили представники НАК "Нафтогаз".

"Сьогодні протягом дня ми будемо публікувати нову ціну. Якщо дивитися на постанову Кабміну №867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", то в певні проміжки часу, згідно з постановою, "Нафтогаз" повинен підвищувати ціну для своїх споживачів. З 1 травня, згідно цієї постанови, ми будемо підвищувати ціну до 9,7-9,8 грн за кубометр", - повідомили в компанії.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

оплата комунальних

3 квітня Кабінету міністрів оприлюднив постанову №293 про зниження ціни на газ для населення, яким дозволив "Нафтогазу" знижувати ціну для побутових споживачів.

У Коболєва у той час заявили, що "пішли назустріч" українцям та знизила вартість блакитного палива на 17 копійок.

Тепер у "Нафтогазі" заявили, що компанія не може виконати постанову Кабміну про зниження ціни на газ для населення.

Також глава "Нафтогазу" додав, що все одно не стануть відходити від запланованого курсу, оскільки взяли на себе спецзобов'язання, а блакитне палвио повинно реалізовуватись за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція.

злидні

Знизити ціну на газ, як того вимагає останні постанова уряду, за словами Коболєва, практично неможливо.

Нагадаємо,чому українці раптом відмовились забирати монетизовані субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про тотальні перевірки, субсидію отримати стане ще складніше.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, за що їм можуть відколючити компослуги і борги тут ні до чого.