Субсидіанти, які отримують пільги на оплату компослуг "живими грошима", отримають їх у квітні та травні. А от влітку запрацює інша система.

Про це пише Politeka.

В уряді повідомили, що українціям замість грошей на руки субсидії будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій або "живих" грошей в Ощадбанку.

платіжки

Перерахунок субсидій передбачає, що одержувачів субсидій перевірятимуть: чи відповідає дійсності інформація, зазначена в деклараціях, що не "забули" претенденти на субсидію вказати всі свої джерела доходів, чи не відбулися в сім’ї істотні зміни на краще і т.д.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

тарифи

Деяким громадянам субсидії перерахують автоматично. Іншим же доведеться писати повторно заяви, прикріпивши до них декларацію про доходи та низку інших документів. Зокрема, подати документи та відомості про себе потрібно українцям, в таких випадках:

  • субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на тих, хто фактично проживає в квартирі;
  • в сім’ї є непрацюючі особи працездатного віку, які не мають доходів або ж їхні доходи менші за мінімальну зарплату (4173 грн);
  • протягом останнього року в родині відбулися зміни в складі сім’ї;
  • проживання в орендованій квартирі;
  • статус внутрішньо переміщених осіб.

соцзахист населення

Відмовити у пільгах можуть, якщо:

  • якщо людина не платить ЄСВ і не перебуває на обліку в центрі зайнятості
  • за останні півроку здійснена покупка на суму понад 50 тис. грн
  • власникам будинку площею більше 200 кв. м або квартири – понад 120 кв. м
  • якщо в сім’ї є машина, випущена менше 5 років назад.

гроші

За даними Укрстату, в лютому 2019 року субсидії отримували 3 735 110 домогосподарств. У Мінсоцполітики заявили, що близько 3 млн домогосподарств субсидії в травні будуть змінені автоматично. Таким чином, повторно підтверджувати своє право на субсидію доведеться тільки 20% одержувачів субсидій.

Нагадаємо, пенсіонерам повідомили, що буде з їхніми боргами за комуналку. Очікуються грандіозні зміни.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, що з 1 травня вони будуть платити більше за блакитне паливо. Хоча в уряді на цей рахунок інші плани.

Також Знай.ua писав про те, що юристи пояснили нюанси підписання договорів з орендодавцями. Це потрібно знати, щоб закон не зіграв проти вас.