Незабаром розпочнеться тестування ЗНО серед школярів. Звичайно батьків звилює питання успішності майбутніх абітурієнтів та результати. Однак до вітчизняної освіти все більше виникає претензій, тому традиційно навесні батьки шукають репетиторів для дітей, щоб підтягнути знання.

Скільки цього року доведеться витратити на додаткову підготовку школярів, - пише UBR.

підготовка дитини

Пропозицій про таку роботу в період з квітня 2018 року по квітень 2019-го, порівняно з аналогічним періодом у 2016-2017 роках, стало більше майже на 50%, наводить статистику керівник експертно-аналітичного центру міжнародного порталу HeadHunter Україна Юлія Дрожжина.

Найбільшим попитом, користуються репетитори мов (як української перед іспитами, так і англійської), гуманітарних наук (за запитом їх шукає кожна третя родина серед загальної кількості наймачів), а також потрібні репетитори з математики та інформатики.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Експерти проаналізували попит та пропозицію і розповіли, скільки цього року проситимуть репетитори за годину занять.

"Найбільш затребувані та високооплачувані – викладачі іноземних мов, англійська найбільш цікавий потенційним учням. Ціни можуть бути дуже різними, в залежності від того, хто вас буде вчити. Якщо вчитель у школі, то може бути і 100 грн. за заняття, але в середньому близько 200 грн. за годину і вище. На другому місці йдуть український і математика. Але якщо англійську вчать і дорослі, то ці предмети в основному для школярів. А ціни тут коливаються в діапазоні від 70 грн. за годину до 300 грн", - говорить експерт.

гроші

Більше довіри

За останній рік українці почали більше довіряти знання своїх дітей репетиторам без досвіду роботи: якщо в період 2017-2018 рр. на них припадало 19% вакансій, то в 2018-2019 таких кандидатів були готові розглядати майже в кожному третьому реченні про роботу. Це пояснюється просто: більшість батьків не мають коштів на репетиторів, але хочуть хоча б трохи підтягнути знання школярів.

Але все ж найбільшим попитом користуються кандидати з досвідом від 1 до 3 років: на них припадало 69% і 54% відповідно.

онлайн-навчання

Хороших розбирають швидко

Рівень конкуренції серед репетиторів досить високий. Однак роботи вистачає усім. Якщо в 2017-2018 роках на одну вакансію про роботу претендувало 1,9 людина, то в 2018-2019 – вже 2,3 людини. В цілому, цей рівень – трохи нижче середнього показника на українському ринку праці.

навчання

Нагадаємо, вчителі з Вінничини показали результати ЗНО з математики, ніхто такого не чекав.

Як повідомляв портал Знай.ua, вартість навчання у вишах злетить до небес.

Також Знай.ua писав про те, що 94-річний дідусь став найстарішим у світі аспірантом.