В українських школах пройдуть перевірки. Відповідний механізм вже затвердили в профільному міністерстві.

Пр це заявила міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

На відміну від атестації, ці перевірки мають стати інструментом підтримки навчальних закладів.

навчання у школі

"Інституційний аудит здійснюватиме Державна служба якості освіти та її територіальні органи. Роботу закладу оцінюватиме окремо створена експертна група. До її складу входитимуть освітяни, що мають досвід роботи у школі не менше 5 років, вищу педагогічну освіту чи вищу кваліфікаційну категорію, а також пройшли спеціальне навчання", – повідомила Лілія Гриневич.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

В експертній групі має бути не більше 12, але не менше 3 членів. До її роботи можуть долучити представників громадськості.

Під час оцінювання закладу будуть проведені опитування серед співробітників шкіл, думки яких враховуватимуть. Тому, окрім спостережень за освітньою діяльністю та відвідування навчальних занять, експертна група може проводити також серед учнів та їхніх батьків.

школа, учні

Перевірки шкіл проводитимуть за такими напрямами:

  • освітнє середовище закладу;
  • система оцінювання здобувачів освіти;
  • педагогічна діяльність педпрацівників закладу;
  • управлінські процеси закладу.

Інституційний аудит здійснюватимуть планово раз на 10 років, відповідно до перспективних та річних планів. Комісія може працювати у закладі не більше 10 днів.

Нагадаємо, у Кабміні затвердили початок ЗНО. У 2019 році тестування триватиме з 21 травня по 12 липня.

Як повідомляв портал Знай.ua, батькам розповіли, скільки у 2019 році коштують послуги репетиторів.

Також Знай.ua писав про те, що харчування дітей у школах збираються реформувати. Нову концепцію та страви запропонував переможець "МайстерШеф" Євген Клопотенко.