Протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін приголомшив новою божевільною заявою. За його словами, біблійний закон "не вбий" не несе в собі заборону на позбавлення життя.

Про це московський піп розповів під час прямого ефіру на одній з російських радіостанцій. Також Чаплін з особливою зухвалістю заявив, що його думка права і безпомилкова.

"І в Біблії багато разів благословляється позбавлення життя ворогів. Іоанн Златоуст сказав цікаву річ, що більший прояв любові — здійснити з волі божої вбивство, чим, не підкоряючись волі божої, його не робити. Позбавлення життя може бути проявом любові. У Біблії є заповідь "не убий", але вона не безумовна, через дві голови в біблії говориться про те, що певну категорію людей Бог благословляє вбивати. У мене немає для вас іншого Бога. Наприклад, ліберали вважають, що позбавлення життя завжди є щось не легітимне. Бог благословляв вбивати", — продовжив Чаплін.

"Схиигумен Сава говорив про те, що молитва за ворогів вище всякої милостині подається незаможним, ви не погодитеся з цим?", — запитала ведуча.

"Тим не менше, ці слова не скасовують нашого обов'язку вбивати ворогів Вітчизни", зазначив Чаплін.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"тобто молитися і вбивати?", — перепитала ведуча.

"Звичайно!", — відповів священик.

Священнослужитель наголосив, що повністю переконаний у своїй правоті.

"Коли ви висловлюєте подібні думки, у вас не виникає думки, що ви можете помилятися?", — запитали журналісти.

"Ні", — підтвердив московський священик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Митрополит Запорізький і Маріупольський Української Православної Церкви Лука закликав не продавати свій голос на президентських виборах. А також він заявив, що відмовитися голосувати — це "глибока омана", оскільки голосами тих, хто не прийде на виборчу дільницю, можуть скористатися. Про це митрополит Лука написав на своєму каналі в Теlegram напередодні другого туру президентських виборів в Україні.

Нагадаємо, як українець оселився в гаремах султана і став героєм художніх творів.

Як повідомляв Знай.uа рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Також Знай.uа писав, горить Собор Паризької Богоматері: головна святиня християн зникає на очах.