У важкий день тижня, в понеділок, 22 квітня в Україні пануватиме суха і тепла погода вдень, вночі ще прохолодна, дощі лише на заході. Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру. Синоптична ситуація, починаючи з понеділка буде прихильною для українців.

За прогнозом синоптиків, у понеділок можна очікувати погоду без опадів, тільки вночі в західних областях, вдень у карпатському регіоні місцями невеликий дощ. Вітер східний та південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря на Правобережжі вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-4°. На Лівобережжі сильні заморозки в повітрі 0-3°; температура вдень 13-18° тепла.

У Києві погода без опадів, а температура повітря вночі становитиме 3-5° тепла, вдень 15-17°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 22 квітня найвища температура повітря удень була 29° вище нуля в 1950 році, найнижча вночі - 2,3° морозу в 1893 році.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У вівторок, 23 квітня, пануватиме погода без опадів, лише на Закарпатті місцями невеликий дощ. Вітер східний та південно-східний, 5-10 м/, в західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 2-7° тепла, в більшості областей на поверхні ґрунту заморозки 0-3°; температура вдень 13-19° тепла.

Так протягом передвеликоднього тижня тепло посилюватиметься, буде багато сонця і весни.

Нагадаємо, погода на Великдень і травневі свята: Україна прогріється, та не надовго. Синоптик озвучив незвичайний прогноз, в якому попередив українців про нову витівку природи. У перших числах травня очікується +19-21 градус тепла, але 2 травня є ймовірність дощу. Згідно з розрахунками, зниження температури після Великодня припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні. При пізньому Великодню самою холодною хвилею є перша, тобто та, яка через півтора тижні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", синоптики дали прогноз на погоду в травні.

Також Знай.ua" писав про те, що погода в Україні на кінець квітня і травень.