В ніч на неділю, 21 квітня в селі Нові Петрівці під Києвом невідомі вандали зруйнували паркан музею-заповідника, про що стало відомо з повідомлення його прес-служби. Мова йде про Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році".

Місце події

Хулігани зруйнували частину паркану і зламали хвіртку господарського двору. Варто зазначити, що на територію рекреаційних зон, які розташовані на території заповідника, завжди пускали відпочиваючих, але подібні випадки змусили дирекцію переглянути правила. Відтепер знаходження в музеї-заповіднику буде обмежено. Згідно з оновленими правилами, неповнолітніх без супроводу дорослих пускати не будуть, а після 22:00 територію музею-заповідника охоронятиме державна охорона.

Місце події

Варто відзначити, що в цьому музеї вандали вже бували: в минулі рази вони викопували дерева, руйнували огорожі і виривали квіти.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Києві вандали осквернили відому скульптуру "Баба з кравчучкою", яка встановлена на Русанівській набережній. Зараз вже відомо, що невідомі зловмисники облили відому скульптуру фарбою і розбили голову. Відзначається, що скульптура з'явилася на набережній в серпні 2014 року, в її ручній тачці лежить безголова качка.

Осквернена скульптура

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Київській області дев'ятирічний, десятирічний і двоє 13-річних хлопчаків влаштували справжній погром. Почали вони з крадіжки металевої труби з Узинського цукрового заводу. Її здали на металобрухт, а на виручені гроші закупилися алкоголем. Після "вечірки" діти вирушили в сусіднє село Мала Антонівка Білоцерківського району. Веселощі закінчилося зустріччю з поліцейськими: представник сільської громади заявив, що діти розгромили могили.

Погром на кладовищі

Також "Знай.uа" писав, що вандали напали на храм Святої Трійці на Божій горі, що біля села Великі Бережці Кременецького району. Про це повідомив настоятель храму протоієрей Василь Дідик. Він розповів, що вандали осквернили головні святині храму. Так, пізніше в лісі знайшли напрестольне Євангеліє з вирваними сторінками. Крім того, вони пошкодили орнамент на стіні храму й знищили ікони Спасителя, Божої Матері, Святого Миколая.