21 квітня світ сколихнула страшна новина - на Шрі-Ланці прогриміло вісім вибухів. Цей теракт забрав життя понад 260 людей. Ця звістка спонукало групу українських активістів з Дніпра створити графіті у центрі Дніпра в пам'ять жертв кривавої неділі.

Про це повідомляє Інформатор.

Малюнок помітили вранці, 22 квітня, на вулиці Володимира Вернадського.

На одному з міських фасадів активісти зобразили розп'ятого Ісуса Христа. Поруч із зображенням написали 2Україна з вами2 і Ukraine prays for you.

теракт на Шрі-Ланці

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Художники розповіли, як створили цей малюнок та на що хотіли звернути увагу суспільства.

Активісти, які працювали над створенням графіті, розповіли, що ідея прийшли до них спонтанно, практично відразу після того, як ЗМІ заполонила інформація про теракт. В якості ескізу хлопці взяли зображення розп'ятого Христа, а малюнок переносили буквально зі смартфона. Безпосередньо малюнком був зайнятий один з хлопців, у той час як його товариші допомагали.

фото/Інформатор

Молодий чоловік, який намалював Христа, не захотів називати своє ім'я. Він розповів, що фасад був обраний випадково: "Йшли по місту, дивилися, який би фасад підійшов. Вибрали цей, так як центр міста, університет поруч. Раніше ця стіна була порожньою".

Активісти також зазначили, що перехожі не стали викликати поліцію чи якось завадити художникам. Навпаки, поставилися з розумінням. Іншої думки, за словами хлопців були співробітники магазину, на фасаді якого і з'явився малюнок.

"Нам сказали, що не можна малювати на стіні, але ми пояснили, що це муніципальна власність. На цьому конфлікт був вичерпаний2, — сказав молодий чоловік, який представився Богдан Візир.