Число загиблих в результаті терактів на Шрі-Ланці досягло як мінімум 207 осіб, з яких 32 - іноземці. У поліції заявили про перших затриманих за підозрою в причетності до нападів.

Міністр державної безпеки Шрі-Ланки Руван Вієвардене розповів про затримання восьми осіб, яких підозрюють у причетності до серії вибухів в церквах і готелях країни, що відбулися в неділю, 21 квітня. Вієвардене назвав вибухи "терористичними атаками", а що стосується затриманих, то вони - місцеві жителі, але не виключається і їх зв'язок із закордоном.

Теракт на Шрі-Ланці

У поліції також зазначили, що як мінімум один з вибухів у церкві став результатом атаки смертника. Представник поліції Руван Гунаскера заявив: "Ми продовжуємо розслідування і не можемо поки назвати групи або окремих осіб, відповідальних за атаки".

Для підвищення безпеки правоохоронці ввели комендантську годину – вона триватиме до 6:00 ранку понеділка за місцевим часом. Також обмежили використання соціальних мереж після того, як у них поповзли чутки про інші вибухи.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Теракт на Шрі-Ланці

Згідно з останніми даними, в результаті вибухів на Шрі-Ланці загинули як мінімум 207 чоловік, а понад 500 отримали поранення. З них 32 особи були іноземцями - громадянами США, Великобританії, Китаю, Нідерландів і Туреччини.

В українському міністерстві закордонних справ повідомляють, що серед жертв теракту українців немає. Свої співчуття у зв'язку з трагедією висловили багато світових лідерів, серед яких Папа Римський Франциск I, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент США Дональд Трамп, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, президент Франції Еммануель Макрон, а також і міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Теракт на Шрі-Ланці

Крім того, в мережі опублікували відео моменту вибуху на Шрі-Ланці у церкві Святого Антонія в Коломбо. На кадрах видно, як у будівлі спрацьовує вибуховий пристрій, після чого з неї починають валити клуби диму.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в мережі показали фото передбачуваного терориста-смертника, який був винуватцем теракту на Шрі-Ланці.

Як повідомляв портал "Знай.uа": літак авіакомпанії UTair здійснив вимушену посадку в Московському аеропорту Внуково. Причиною цього стало загоряння двигуна.

Також "Знай.uа" писав, що в Миколаєві під час проведення земляних робіт виявили снаряд.