ЖЕКи незабаром відійдуть у минуле, а постачальники послуг введуть додаткову абонплату.

З 1 травня 2019 року українців чекають зміни у сфері житлово-комунального господарства. Так, саме з цього дня в Україні повністю набуває чинності закон "Про житлово-комунальні послуги", який мав запрацювати ще рік тому, - пише "РБК-Україна".

Цей документ вносить зміни у відносини між власниками житла, комунальними службами і тими, хто поставляє послуги.

платіжки

Що нового буде з 1 травня

Згідно з чинним законодавством, пережитки минулого, організації, які дісталися нам ще за радянськихз часів остаточно відійдуть у минуле. Так, мешканці багатоквартирних будинків, в яких не створено товариства співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), зобов'язані будуть обрати собі управителя або керуючу компанію, щоб взаємодіяти з постачальниками послуг з прибирання територій, вивезення сміття та інших важливих робіт.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

газ, опалення

В іншому випадку, людям доведеться напряму укладати договори з усіма комунальними службами та підприємствами самостійно.

оплата комуналки

Дивіться: За ким перемога ЖКГ чи ОСББ

Нагадаємо, українцям пояснили, що буде з пільгами на оплату послуг ЖКГ в період між опалювальними сезонами та що буде з тими, кому автоматично не перерахували субсидії.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, монетизація субсидій накопичила ще більше боргів, ніж раніше. Що буде з субсидіантами і їхніми пільгами в разі несплати заборгованості.

Також портал Знай.ua писав, що стало відомо, скільки українців поїхали за кращим життям з України та скільки з них ніколи не повернуться на Батьківщину.