Як відомо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. За даними Національного екзит-полу впевнену перемогу здобув Володимир Зеленський, який набрав 73,2% голосів виборців. Центральна виборча комісія станом на 11.00 понеділка, 22 квітня, підрахувала 96,65% протоколів.

За даними ЦВК, у другому турі президентських виборів проголосували 17 мільйонів 883 тисячі чоловік. Станом на 11:00 22 квітня 73,14% виборців віддали свої голоси за Володимира Зеленського і 24,53% - за Петра Порошенка.

Лідер "Студії Квартал 95" отримав більшість голосів у всіх областях, крім Львівської. Там чинного президента підтримали 62,82% виборців.

У Кривому Розі, звідки Зеленський родом, його підтримали 89,54% тих, хто проголосував. В цілому по Дніпропетровській області - 87,25%.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Найвищий показник у Луганській області — там за нього віддали свої голоси 89,09% українців, які брали участь у виборах українців.

вибори в Україні
вибори в Україні

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працювали до 20:00. Взяти участь у волевиявленні мали право всі громадяни України, яким виповнилося 18 років. Громадяни, які хотіли проголосувати не за місцем реєстрації, перед цим повинні були пройти відповідну процедуру, яка дозволяла змінити місце волевиявлення.

Варто зазначити, що після оголошеня результатів виборів, Генпрокуратура України викликала на допит та для вручення підозр екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника глави АП Олексія Філатова і колишню керівницю Національного банку Валерію Гонтареву.

Нагадаємо, після голосування на одній із виборчих дільниць столиці, команда "Слуги народу" Володимира Зеленського зібрала штаб на засідання.

Як повідомляв "Знай.ua", російський комік надихнувся перемогою Зеленського і серйозно планує йти в президенти.

Також "Знай.ua" писав, як світові ЗМІ відреагували на перемогу Зеленського: ганьба для політичної еліти.