Холоду не хочуть залишати територію України: навіть після Великодня жителів нашої країни чекає три хвилі похолодання.
У цьому впевнений відомий народний синоптик Леонід Горбань. Він розповів українцям, що чекати від погоди на Великдень і травневі свята.
Зокрема, за словами Горбаня, найхолодніше буде через дев'ять днів після свята.

"У перших числах травня очікується 19-21 градус тепла, але 2 травня є ймовірність дощу. Згідно з розрахунками, зниження температури після Великодня припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні. Через пізній Великдень самої холодної хвилею є перша, тобто та, яка через півтора тижні. Виходить, що в цьому році вона припадає на 6 травня. Але чи надовго вона не затримається", - прогнозує синоптик.

При цьому, після першої хвилі травневого похолодання, 6-7 травня знову прийде тепло.

"Температура відразу злетить до більш, ніж 20 градусів", - порадував Леонід Горбань.

Відомий синоптик Наталка Діденко повідомила про циклон - над Атлантикою, антициклон - поблизу Фінляндії. І протистояння цих потужних атмосферних утворень робить вітер сильним у більшості європейських країн - обережно!

"Дощі, як видно з карти, пройдуть 24 квітня переважно на Заході Європи, в Україні буде сухо та сонячно. Сонце, особливо квітневе, розганяє градуси і вони несуться часом аж за межі прогрозу. Очкіується завтра в Україні +15+22 градуси. Заморозки відступають", - зазначила синоптик.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У Києві середа очікується сухою, із сонцем та з температурою повітря близько +20 градусів.

Що на Великдень? За попередніми прогнозами, у ніч на неділю дощі та подекуди грози пройдуть у західних областях України, вдень 28 квітня на заході також періодично дощитиме і волога хмарність пошириться на Житомирщину, Вінниччину та Київщину. У західних областях вдень 28 квітня похолодає на 3-6 градусів. На решті території України в неділю ще побуде тепла погода.

Крім того, синоптик зазначила, що цей прогноз - попередній, можливі уточнення.

Нагадаємо, погода на завтра надихне українців веселитися і гуляти до ночі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", синоптики дали прогноз на погоду в травні.

Також "Знай.uа" писав про те, що погода в Україні на кінець квітня і травень.