Всі бронежилети, які і до цього часу поставляються в ЗСУ, пробиваються наскрізь при намоканні противоосколочного бронепакета, про що заявив директор компанії "Балістика" Олександр Довгий.

Апдейт: Мені повідомили, що на завтра запланована прес-конференція в ГУРСМЗ МО з приводу піднятих питань. Чекаємо на...

Geplaatst door Oleksandr Dovhyi op Maandag 22 april 2019

Він зазначив: "Ми не піднімали шум з цього питання, так як у проекті ТУ на новий бронежилет, який вже третій рік розробляє ГУРСМЗ ВСУ, цей недолік був врахований і була розписана методика його виявлення. Але між першим і другим туром виборів всі напрацювання були знищені, і були прийняті нові ТУ А01ХЈ.29423-002:2019 від 17.04.2019. В цих ТЕ з 44 сторінок чітко прописаних вимог до конструкції залишилося тільки 18 сторінок з зовсім іншим змістом і вимогами, які повністю прописані на вимогу монополіста "Темп-3000", про що свідчить їхня позиція на нараді, і велика кількість скарг від них по розробці ТУ на новий бронежилет. Фактично робота Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ за три роки була помножена на нуль".

Українські військові

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Довгий заявив, що під час наради 26 березня 2019 року робоча група підтримала інший документ, про що свідчить протокол наради №18 від 26 березня 2019 року. Також на сайті МО був розміщений проект документа ТУ А01ХЈ.29423-002:2019. Але, як зазначає експерт, вже через два тижні без жодних обговорень з'явився абсолютно інший документ, в якому немає вимог до вологостійкості, проте з'явився пункт про термостійкість при 180 градусах з посиланням на стандарт, який "не має ніякого відношення до бронежилетів, і в принципі навіть не модулює реальної ситуації, оскільки температура несумісна з життям людини".

Українські військові

На закінчення Довгий сказав: "Я розумію, що після першого туру зрадники і корупціонери почали тікати з човна і намагаються наостанок під шумок виборів протягнути все, що можуть. Але я сподіваюся, що президент Петро Порошенко та заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос не дадуть цьому статися. Тому що за цим рішенням стоять життя і здоров'я всіх наших захисників".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що уряд утвердив параметри весняного призову в армію солдатів - строковиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Збройних силах України вирішили ввести нову медаль - "За поранення".

Також "Знай.uа" писав, що в Одесі на Кіностудії імені Олександра Довженка показали документальну стрічку "Крим. Оточені зрадою".