В Україні запускають пілотний проект надшвидкісного мобільного інтернету 5G, який у травні розпочнуть тестувати на автошляхах. Крім того, мобільні оператори під час тестування "п'ятого покоління" повинні забезпечити безпеку для здоров'я людей та домашніх тварин.

Про це повідомляє UBR.

З 25 квітня 2019 року Міністерство інфраструктури приступило до випробувань 5G неподалік поблизу столиці. Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) погодила проведення пілотного проекту "Інтернет речей на дорогах на базі технології LTE" і запропонувала низку заходів, щоб уникнути перешкод (у тому числі і електромагнітних), а також ризику для здоров'я і безпеки людей, домашніх тварин, а також майна.

мобільні телефони

За даними відомства, тестування системи триватиме два місяці.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нещодавно міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що роботи по монтажу обладнання на 21-му кілометрі траси H-01 роботи вже розпочалися.

Перша частина пілотного проекту закінчиться 25 червня. За цей час мають зібрати та проаналізуватися отримані дані. Для цього компанії – Vodafone і "Нокіа Солюшнз енд Нетворкс Україна" використовують існуючу мережу 4G.

дорога

Починаючи з другого півріччя 2019 року на тестовій ділянці вже буде задіяно обладнання "п'ятого покоління".

Якщо тестування покаже гарні результати, то дану ділянку розширять на цілу трасу. Це і стане, за словами Омеляна, другим етапом "пілота". А третій – покриття 5G усіх автошляхів міжнародного значення.

Нагадаємо, один з найбільших українських мобільних операторів компанія Kyivstar у травні запускає довгоочікувану послугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Kyivstar запустив "режим виживання" для українців: "коли ти в лісі один".

Також Знай.ua писав про те, що українці зможуть використовувати смартфони замість касового апарату: як це працює.