На українських дорогах в кінці травня почнеться тестування 5G технології.

Цю інформацію повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

У новому проекті візьме участь мобільний оператор Vodafone.

Ще в 2018 році стало відомо, що Україна хоче за допомогою компанії Nokia обладнати свої дороги 5G технологіями. У березні цю інформацію підтвердили. Тепер же названа дата старту реалізації пілотного проекту – 25 травня.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Для тестування обрали трасу Е01. 5G інфраструктуру, зокрема, отримає 21-й кілометр Дніпровського шосе (установка устаткування вже почалася). Перші два місяці буде використовуватися 4G, а потім (із другого півріччя 2019 року) — 5G. Якщо проект буде успішним, то тоді "розумною" стане вся ця магістраль.

У планах Міністерства інфраструктури зробити українські дороги "розумними". Це означає, що транспортна інфраструктура повинна бути інтегрована в одну інтелектуальну мережу. Завдяки цьому водіям стане комфортніше і, головне, безпечніше, їздити по дорогах. 5G інфраструктуру отримають у майбутньому всі українські дороги міжнародного значення.

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні триває операція "Пішохід". За перший тиждень патрульні Львівській області винесли 537 постанов на пішоходів. Цю інформацію повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Так, з початку року у Львові сталося 84 наїздів на пішоходів. 86 осіб травмовано, 6 — загинуло.

Журналісти міста розповіли, як проходить операція:

"Співробітники поліції спільно з журналістами вирушили на проспект В'ячеслава Чорновола, щоб провести спільний рейд і звернути увагу пішоходів які порушують правила дорожнього руху, переходячи дорогу в забороненому для цього місці."

Командир 1-го батальйону патрульної поліції Світлана Гірник розповіла, що за статистичними даними, значна кількість ДТП виникають з вини несвідомих пішоходів-порушників.

Як повідомляв Знай.ua, українці продовжують розмитнювати автомобілі з єврономерами. Які моделі найбільше прижилися в Україні.

Також Знай.uа писав, що водіям пояснили, як отримати компенсацію за пошкоджене авто через ями на дорогах.