Менш, ніж за тиждень українці святкуватимуть Великдень. Традиційно більшість людей йде до церкви, щоб освятити продукти. Однак не всі знають, що можна класти до великоднього кошика та як правильно спекти паску.

Варто пам'ятати, що паска — це не просто солодка випічка. Це обрядовий хліб, який готують раз на рік і який несуть святити до церкви. Крім того, сам процес випікання паски — це таїнство, яке вимагає дотримання деяких правил. Сопівські господині розповіли усі секрети приготування паски.

Для приготування паски треба ставитися дуже відповідально. Це певний ритуал, якого повинна дотримуватися кожна господиня, яка бережно відноситься до релігійних свят. Для випікання пасок найкраще підходить Чистий четвер та Великодня субота. Також ці дні підходять для фарбування Великодніх яєць.

У Чистий четвер заведено прибирати оселю, доробляти усі справи, щоб повністю підготувати будинок до свята. Також Чистий четвер символізує очищення душі і тіла.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Що дозволено нести на освячення:

  • крашанки та паску; за віруваннями, яйця - символ нового життя, паска - Небесного Царства;
  • продукти тваринного походження: сало, буженина, домашня ковбаса;

  • молочні продукти, наприклад: сир, молоко, сметану, а також сирні паски.

Що заборонено нести на освячення

Цього дня не варто нести до церкви такі продукти:

- алкогольні напої, крім кагору (це єдиний алкоголь, який підходить для освячення);

- продукти, зроблені з крові тварин, наприклад кров'янка;

- матеріальні цінності (прикраси, гроші), документи;

- ножі та інші гострі предмети.

- також не варто освячувати сіль.

- не радять також освячувати свіжі овочі та фрукти.

Нагадаємо, українцям нагадали, скільки вони відпочиватимуть на Великдень.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, що обов'язково потрібно зробити на Великдень

Також Знай.ua писав про те, що Чистий четвер припадає на сьомий тиждень Великого посту і відзначається за три дні до Світлого Великодня.