З початку поточного року середня пенсія по Україні зросла на 253 гривень і становить 2899 гривень. Найвищі виплати отримують столичні пенсіонери — 4059 гривень, а найнижчі — у Тернопільській області — 2202 гривень, пише Хвиля.

Голова ради Національного економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів: "Пенсія перевищує середню по країні тільки в семи регіонах. Крім Києва, в Донецькій області – 3866 гривень, Луганській області – 3566 гривень, Дніпропетровській – 3337 гривень, Запоріжжі – 3103 гривень, Харківській – 2942 гривень та Київській області – 2935 гривень. У всіх інших областях країни пенсіонери мають менші виплати. Крім Тернопільської області, низька пенсія в Чернівецькій – 2285 гривень, Хмельницькій – 2389 гривень, Закарпатській областях – 2289 гривень, в інших регіонах виплати становлять від 2400 гривень до 2800 гривень".

Українські пенсіонери

Він зазначив, що за перші три місяці поточного року найбільше пенсійні виплати зросли в Донецькій і Луганській областях – на 12,4%, Дніпропетровській – на 11,2%, Запорізькій – на 10,5%, а також українській столиці – на 10,4%.

Також він підкреслив: "Найменше виплати для пенсіонерів зросли в Тернопільській – на 6,9%, Закарпатській, Хмельницькій та Чернівецькій – на 7% і Волинській областях – на 7,3%. У всіх інших регіонах середній розмір пенсії зростав від 7,5% до 9,9%".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Українські пенсіонери

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Пенсійному фонді України заявили, що середня заробітна плата в нашій країні в лютому склала майже 8,4 тисячі гривень.

Як повідомляв портал "Знай.иа": в наступному місяці українцям роздадуть разову грошову допомогу. Соцвиплати зможуть отримати кілька категорій населення. Разову соціальну допомогу планують виплачувати щорічно, отримати її можна буде в період з 20 березня до 5 травня.

ТакожЗнай.иа" писав, що монетизація субсидій привела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Проте 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилося, проблема в тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима.