Одержувачі монетизованої субсидії, які мають заборгованість по комунальним послугам, не будуть в майбутньому отримувати "живі" гроші на руки, про що пише Хвиля.

Відповідної постанови на даний час на сайті Урядового порталу поки ще немає, проте відомо, що Кабмін прийняв його під час свого засідання, яке відбулося 17 квітня. За заявою одержувача субсидії, який не має заборгованості, може застосовуватися готівкова форма виплати: "живі" гроші на банківський рахунок. Але якщо пільговик буде мати борги, його переведуть на безготівкову форму виплати.

Субсидії

Кошти на рахунок пільговика надходити не будуть, а перераховуються на рахунок Міністерства соціальної політики в Ощадбанку, після чого — виконавцям комунальних послуг за їх зверненнями — реєстрами нарахувань. Іншими словами, пільговик готівкових грошей не бачить.

Зазначається, що проект не передбачає можливості вибору форми виплати пільг відразу після їх призначення. В уряді сказали: "Субсидіанти, які не мають заборгованості за житлово-комунальні послуги до 1 травня, будуть отримувати монетизовану грошову допомогу. Боржники не зможуть скористатися правом на субсидію. Коли претендент на субсидії погасить борги, йому автоматично буде призначена субсидія в безготівковій формі".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Субсидії

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Пенсійному фонді України заявили, що середня заробітна плата в нашій країні в лютому склала майже 8,4 тисячі гривень.

Як повідомляв портал "Знай.иа": в наступному місяці українцям роздадуть разову грошову допомогу. Соцвиплати зможуть отримати кілька категорій населення. Разову соціальну допомогу планують виплачувати щорічно, отримати її можна буде в період з 20 березня до 5 травня.

ТакожЗнай.иа" писав, що монетизація субсидій привела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Проте 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилося, проблема в тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима.