З 24 квітня водії можуть замовити і оплатити виготовлення індивідуальних номерних знаків онлайн, після чого отримати його в найближчому відділенні «Нової пошти», пише Хвиля.

Для того, щоб скористатися нововведенням, необхідно авторизуватися на Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Далі в розділі «Замовлення ІНЗ» слід вибрати індивідуальний номерний знак, переконатися в його унікальності і перевірити зовнішній вигляд. Якщо номер вільний, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ.

Водій зможе вибрати один з двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нова пошта» за 500 гривень або самостійне отримання в Головному сервісному центрі МВС в Києві (безкоштовно). Другий етап — автоматичне формування заявки на отримання ІНЗ, яка підписується власним кваліфікованим електронним підписом (КЕП). В останню чергу проводиться оплата ІНЗ.

Раніше для замовлення номерів автовласники мали мінімум три рази звертатися в головний або територіальний сервісний центр МВС: перший — щоб дізнатися про конкретний номерний знак, другий — щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ, і третій — щоб забрати замовлення. Це вимагало багато часу і коштів українців. Крім того, автоматизована система перевірки вільних комбінацій дає можливість виключити з алгоритму надання послуги людський фактор, і, відповідно, корупційну складову. Після отримання ІНЗ власник зобов'язаний у 10-денний термін перереєструвати ТЗ у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що протягом останніх днів на автозаправних станціях подорожчало паливо. Так, цінники на бензин і дизельне пальне в Україні виросли на 30-60 копійок за літр.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Кабмін вніс зміни в деякі постанови, пов'язані з порядком видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв, а також акредитацію автошкіл.

Також "Знай.uа" писав, що після 23 травня в Україні почнуть штрафувати власників авто на єврономерах, які не встигли пройти митницю в термін, передбачений новим законом від листопада 2018 року.