У Чистий четвер церква згадує найважливіші події з життя Христа, описані в Біблії: Таємну вечерю, молитву Ісуса в Гетсиманському саду і зраду Іуди Іскаріота. Під час Таємної вечері пройшла остання трапеза Христа і його 12 учнів. На ній Він передбачив, що Його зрадять і як складеться подальша доля християнства. Також Ісус омив учням ноги, показав їм головні заповіді любові і смиренності. Крім того, Він встановив таїнство Євхаристії – Святе причастя, коли вживають вино і хліб.

Перед арештом пройшла молитва в Гетсиманському саду, який дуже шанується віруючими. Після цього Юда зрадив Христа, поцілував Ісуса і так вказав на Нього сторожі.

Чого не можна робити 25 квітня у Великий Четвер

Цей день пов'язують з очищенням душі, тіла і житла від усього брудного і поганого. Тому брудним сьогодні не можна ходити, сваритися теж і всіляко псувати стан душі. Також потрібно щоб і вдома було чисто. Не можна в Чистий четвер віддавати гроші або щось цінне, а також займати самому. З цінностями передається благополуччя. Не можна порушувати піст, навіть коли готуєте паски.

Не можна веселитися, співати, танцювати, думати про погане, ображатися і сердитися. Фарбувати яйця і пекти паски не можна поки не поприбираєте в будинку. Весь одяг теж повинен бути чистим, як і посуд.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чистий четвер

Приказки та прикмети:

  • Якщо ранок видався холодним, а день ясний, то велика ймовірність сухого літа і неврожаю.
  • Якщо стоїть паркая сонячна погода, то рік буде врожайним.
  • Якщо йде дощ, то початок травня буде дощовим.
  • Якщо до цього дня весь сніг розтанув, значить, зима відступила і заморозків більше не буде.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.