Наприкінці минулого року, трохи більше трьох місяців тому, на Подолі у Києві запрацювала оновлена дитяча бібліотека імені Валі Котика.

За цей час життя у бібліотеці повністю змінилось. Новий простір та нове технічне оснащення відкрили нові можливості, за цей час у бібліотеці провели 58 заходів, які відвідали 1099 людей. Завідувачка бібліотеки імені Валі Котика Бабіна Людмила розповіла нам про новий графік київської бібліотеки.

“У понеділок в нас збираються життєлюби - гурток людей старшого віку, у вівторок - шанувальники настільних ігор, у середу - клуб дітей-аніматорів, у четвер - маленькі дослідники космосу, у п'ятницю - група музикотерапії, а у суботу студентський кіноклуб”, – розповідає вона.

І це тільки регулярні класи, кількість яких постійно збільшується. Скоро запросить відвідувачів читацький клуб для дітей із вадами зору. Для цього у бібліотеці є спеціальні апарати, що збільшують текст, та адаптують його під різні проблеми. Ними вже зараз вільно користуються всі бажаючі у читальному залі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще


Багато хто приходить до бібліотеки один раз та вирішує там затриматись. Євген Козолуп прийшов, аби розповісти дітям про кібербезпеку. А тепер відкриває комп'ютерний клуб, на базі техніки, яку презентували бібліотеці співзасновник IT-компанії Lucky Labs Сергій Токарєв та проект ЛакіБукс. Навчати інших Євгену не вперше, він написав свій перший підручник з інформатики ще у 13 років. Радмила Мещерська веде арт-терапію для дітей, у якій використовує рідкісні екзотичні музикальні інструменти – китайську волинку хулусі, північноамериканську флейту пімак, західноукраїнську сопілку джаломига, австралійську діджеріду та багато інших інструментів.

Раніше працівники бібліотеки мали вмовляти педагогів та школярів сусідніх шкіл відвідати їх заходи, тепер деякі навіть ображаються – вмістити усіх бажаючих стає складно.
Нових друзів бібліотека Валі Котика знайшла під час фестивалю Docudays UA. Так з'явився у бібліотеці курс, який тепер стане постійним – пластилінова та паперова анімація від Родіона Шуба із студії Ridni Animation.

Нововведення у оснащені бібліотеки розбудили потяг до всього нового у її робітників. Тепер вони самі вишукують новітні наукові напрямки та ідеї, аби спікери розповіли про них відвідувачам. Так у бібліотеці почалися заняття з нейграфіки для дорослих. А для дітей – кібернетика и робототехніка. Головною своєю ціллю у бібліотеці зараз вважають створення навколо неї товариства цікавих та розумних людей, що навчатимуть та розвиватимуть громаду. І цікавий та динамічний простір закладу цьому сприяє.