В українських цирках, океанаріумах та зоопарках продовжують знущатись над тваринами, незважаючи ні на закони, ні на акції активістів-захисників тварин.
Не раз йшлося про те, що в зоопарках тварин мучать роками, поки ті не гинуть. А потім їх спокійно замінюють на нові, навіть під тими ж кличками, щоб нікому і в голову не прийшло, що за яскравим фасадом ховаються зоологічні Освенцими.
Новим словом в кривавому бізнесі на тваринах стали так звані контактні зоопарки, де відвідувачам дозволяють не лише подивитись на тварин, а й контактувати з ними. Такі контакти в основному полягають в тому, що нещасних тварин використовують для "вдалого" селфі. А щоб тварини поводили себе спокійно, поки їх використовують як антураж для фото, нещасних наколюють снодійними.
Про черговий такий випадок повідомляють у спільноті dtp.kiev.ua.
За словами активістів, в Маріупольському зоопарку, який розташований за адресою: проспект Металургів,131, знущаються над левенятами та ведмежатами. Малюків тварин, які знаходяться у вкрай поганому стані - майже без ознак життя, використовують для фото.

"Зоопарк "У Вашури" проспект Металургів,131 м.Маріуполь, знущаються над левенятами та ведмежатами, тварин, майже, без ознак життя використовують для фото. Є підозра, що тварин навмисно пічкають транквілізаторами, щоб під час фото не чинили опору. ДУЖЕ ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ зареєструйте свою скаргу і вимагайте перевірку зоопарку, за урядовим номером 1545!!! Не будьте байдужими, чим більше скарг, тим ймовірніше врятувати життя безневинних тварин!!!", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні пройшов марш за права тварин. Активісти намагаються звернути увагу суспільства на важливу проблему жорстокого поводження з тваринами.