В Україні істотно подорожчав набір для травневого пікніка або для вихідних на природі.

Згідно з даними найбільшого маркетплейса Prom.ua, за рік середній чек онлайн-покупок виріс.

Найдорожче обійдеться українцям сумка-холодильник - вона подорожчала на 80 гривень. За каремат доведеться викласти 420 грн. (у минулому році 390 грн), пише "Хвиля".

Якщо ви хочете відправитися на природу з ночівлею, доведеться вас засмутити - за рік середній чек покупки виріс на намети, спальні мішки і гамаки. Набір туристичних складаних меблів на 4—6 людей не подорожчав — 1100 грн. А ось шампури в середньому навіть трохи подешевшали — на 20 грн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За даними майданчика авторських товарів Crafta.ua, трендом травневих пікніків цього року стали сервірувальні дошки. Вони підходять як для оброблення м'яса, так і для подачі готових страв. Майстри роблять їх незвичайної форми, додають поглиблення для соусу і прикрашають гравіюванням. Коштують такі дошки від 130 до 600 грн, в залежності від деревини і розміру.

Керівник майданчику авторських товарів від майстрів і локальних брендів Crafta.ua Ольга Костюк розповіла про популярні экотовари в цьому році:

"У цьому році дуже популярні екотовари. Навіть на традиційні травневі пікніки українці все частіше вибирають не одноразовий посуд, а дерев'яні тарілки і дошки для подачі їжі. А замість пакетів, все необхідне складають у великі екосумки, кошики, ящики і рюкзаки".

Напередодні сезону шашликів особливим попитом користуються авторські соуси. Наприклад, зливу з часником, вишня і чилі або томати з копченим перцем. Ціни за баночку в 100 г стартують з 75 грн. Щоб урізноманітнити меню для пікніка, замовляють і різні крафтові солодощі: набори пастили (від 200 грн), дієтичні хлібці (від 23 грн) і маршмеллоу (від 50 грн).

Нагадаємо, у скільки українцям обійдеться пікнік.

Як повідомляв Знай. ua, вчені порівняли шашлик з сигаретою.

Також Знай. ua писав, що травневий шашлик скасовується, нові ціни на м'ясо зроблять українців вегетаріанцями.