Під час Страсного тижня важливий кожен день. І звичайно ж і Велика субота. Сьогодні згадують про Христа, про те, як він спочивав у домовині. Існує безліч заборон у цей трагічний для всіх християн день. Але також серця віруючих і наповнені радісним очікуванням, тому що всі ми знаємо, що через день Він воскресне.

Одним з головних звичаїв у Велику суботу є підготовка до Великодня. Прийнято готувати великодні страви: паски, фарбують яйця, тобто крашанки та розписують писанки. Поки будете готувати їх, потрібно читати молитви над пасками і яйцями. А щоб прийшла удача в сім'ї, потрібно найперше яйце, яке ви пофарбували, віддати наймолодшому члену сім'ї.

Страсна субота 2019

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також є традиція давати милостиню всім, хто буде потребувати, і всім, кого ви зустрінете на своєму шляху. Обов'язково вручають невеликі великодні подарунки домочадцям та близьким родичам. Хоча в нашій країні це рідко роблять.

Всіх кривдників сьогодні потрібно пробачити, а самому – попросити вибачення. В цей день потрібно каятися й спокутувати провину, помиритися з тим, з ким посварилися. Люди з вечора відправляються в церкву з великодніми кошиками, щоб священик освятив і стоять у церкві всю ніч. Якщо ви не можете піти на службу, то просто не лягайте спати. Якщо ви зустрінете світанок, то знайдете щастя, спокій і гармонію.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.