Весна приносить не лише тепло і затишок, але також травневі та великодні свята.

Класичний відпочинок – це посиденьки з шашликом.

Шашлик
Шашлик

Аналітики підрахували, що в квітні 2019 року кінцева вартість інгредієнтів для шашлику збільшилася на 8,4%. 2 кг м'яса обійдеться трохи більше 500 грн. Що дорожче, ніж у минулому році.

З інгредієнтів шашлику рекордно зросла ціна на цибулю. Сьогодні кілограм цибулі в середньому обійдеться в 25,97 гривень, тобто ціна зросла вчетверо, порівняно з 2018 році.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

Подорожчання викликане неврожаєм цибулі в країнах Євросоюзу. Замість нього аграрії купували продукт в країнах Азії. Також зросла вартість хліба – 13,1 гривень, а це на 2,13 гривень дорожче, ніж у минулому році. Подорожчання викликане зростанням цін на борошно. Крім цього, підвищилася ціна на кріп, 100 грам якого коштує дорожче на 2,5 порівняно з попереднім роком. Ціни на помідори також зросли і досягли 8,8 гривень за кілограм. Картопля — на 1,27 гривень за кілограм.

м'ясо
м'ясо

"Зниження цін на них очікуємо з новим урожаєм, видимих причин для подальшого його подорожчання немає, так як на прилавках з'являється все більше зелені українських виробників", — кажуть аналітики.

Також на 15,9% подорожчав квас, 3 літри якого коштує в середньому 16,99 гривень. А ось головний герой пікніка, м'ясо на шашлик — додало в ціні не сильно. Якщо порівнювати з минулим роком, то ціна на свинину зросла на 3,8%. У грошах ціна за кіло зросла на 4,61 гривень, в середньому до 125,16 гривень за кілограм. Трохи подорожчала мінеральна вода: на 7% (+98 копійок за 2 літра).

ціни на продукти
ціни на продукти

Але є і хороші новини. Огірки разом з редискою подешевшали. Кілограм огірків на 1,53 гривень. Продаються за 46,47 гривень. Редиска подешевшала на 2,01 гривень за кілограм, до 25,49 гривень за кілограм.

Нагадаємо, Яка упаковка робить їжу небезпечною

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Ціни на популярну випічку розлютили українців

Також Знай.ua" писав про те, що Як правильно фарбувати яйця на Великдень