На одній із найпопулярніших трас України, "Київ-Одеса", планують зробити платним один з ділянок дороги. Про свої плани будівництва концесійної автодороги заявили в Укравтодорі.

Ініціативу запропонувала Служба автомобільних доріг Києва. Платним стане ділянка на трасі М-05 "Київ-Одеса" від Кільцевої дороги Києва до міста Біла Церква.

Відповідне рішення планується закріпити договором з київською компанією «Науково-виробнича фірма " Мостопроект», яка виграла тендер на проведення робіт з розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва концесійної автомобільної дороги «Київ — Біла Церква». Про це повідомляється на офіційному сайті державних закупівель і тендерів Prozorro.

Траса Київ-Одеса

Зазначено, що вартість розробки документації складе 5 мільйонів 400 тисяч гривень. При цьому первинне цінова пропозиція компанії склало трохи більше 7 мільйонів гривень. Згідно з календарним планом, компанія «Мостопроект» зобов'язується надати техніко-економічне обґрунтування будівництва концесійної дороги до кінця грудня 2019 року.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що перша платна дорога дорога складе в довжину 84,4 км. Якщо вірити підрахунками глави дорожнього відомства, автомобілісту доведеться заплатити від €6 до €8,5 (від 184 до 260 гривень за нинішнім курсом). У разі ж, якщо вартість проїзду буде такою, яку озвучив Володимир Омелян, то водії заплатять приблизно €17 - €60 (від 522 до 1842 грн).

Варто додати, якщо в Європі така ціна є доступною для більшості водіїв, то для українців це занадто дорого. Наприклад, в Італії за 100 км шляху потрібно заплатити €5 (5 євроцентів за кілометр). А в Польщі проїзд коштує вдвічі дешевше.

Нагадаємо, експерти з'ясували головну причину швидкого руйнування головної траси країни.

Як повідомляв портал Знай.іа одна з найгірших доріг в Україні отримає цементобетонне покриття. ремонт другий раз виділили космічну суму.

Знай.іа писав про те, що не дивлячись на підвищення цін по всій Україні, ми регулярно читаємо стрічці новин про небезпечні випадки за участю маршруток.