Одна з найгірших доріг в Україні отримає цементобетонне покриття.

Про це повідомили представник "Укравтодору" Славмомір Новак.

Ця дорога (Н-14) з'єднує два великих міста Кропивницький та Миколаїв. Ця ділянка вважається найгіршою по Україні і минулого року там просто провалили ремонт.

бетонна дорога

Будівництво вже третьою за кількість в Україні бетонної дороги розпочнеться вже в цьому році.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нове цементобетонне покриття буде покладено на дорозі Н-14 Миколаїв - Кропивницький в межах Миколаївської області.

будівництво дороги

Крім Н-31 і Н-14, за цією технологією робиться реконструкція об'їзної Житомира на Н-06.

Новак додав, що у світі є дві основні "дорожні релігії": в Європі - будують в основному асфальтобетонні дороги, в США - цементобетонні. Україна має намір робити дороги і з асфальтом, і з бетону.

"Найбільш перспективними в Україні я вважаю використання цементобетонних покриттів на дорогах з великою інтенсивністю руху великовагової транспорту, особливо на півдні країни", - додав він.

До словами, минулого року Миколаївська область провалила ремонт автошляхів. До початку вересня там виконали лише 17% від запланованого обсягу робіт, тоді як середній показник по Україні перевищував 68%, а в деяких областях доходив до 96%

Регіону виділили 560,7 млн гривень з коштів Дорожнього фонду (друге місце по країні) і 287 млн гривень у вигляді субвенції на дороги місцевого значення.

За рахунок Дорожнього фонду планували капітальний ремонт дороги Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв (300 млн гривень), поточний середній ремонт доріг Н-11 Дніпро - Миколаїв (200 млн гривень) і Т-15-07 Миколаїв - Парутине - Очаків - база "Чорноморка" (50 млн гривень).

розбиті дороги

Незважаючи на великий грошовий ресурс, на Н-14 роботи так і не почалися, хоча це одна з найгірших доріг в країні.

Нагадаємо, у мережі порівняли ціни на авто у Польщі, Чехії, Литві та Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці встановили новий рекорд з розмитнення євроблях.

Також Знай.ua писав про те, що українські села перетворюються на кладовище євроблях.