Традиційно до Великодня українські господині готують щедрий багатий стіл для всієї родини. Столи буквально вгинаються від м'ясних наїдків, салатів і різноманітної випічки. Медики кажуть, що українці нерідко потім ще тиждень, а то й більше, доїдають святкові страви. А такого робити не можна. Це надто негативно позначається на здоров'ї і навіть може стати причиною серйозного отруєння.

Про це виданню ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.

Зараз на вулиці вже весна, а значить у приміщенні доволі тепло. Відтак, всі страви, які виставлені на стіл, вже не можуть повторно прибирати в холодильник і кілька днів доїдати. За сьогодні-завтра доведеться все з'їсти, тому готувати страви величезними партіями не радять.

"Неправильне зберігання і порушення технології приготування і тривале перебування продуктів на столі можуть спровокувати серйозні отруєння. Особливо небезпечні м'ясні страви і салати, вже заправлені майонезом. Одним з найбільш небезпечних традиційних страв на святковому столі є холодець або заливна риба. Часто після того, як холодець зварився, м'ясо перебирають руками, туди потрапляють бактерії, які тут же починають множитися. У підсумку термін придатності цього делікатесу скорочується максимум до доби", - наголосила медик.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Після приготування салатів, не варто тут же додавати майонез чи соус. Звичайно, так салат краще просочиться, але, на жаль, і зіпсується теж швидше, зазначила медик.

"Не варто виставляти одразу кілька величезних мисок з салатами на стіл, по мірі того, як буде з'їдений салат з однієї тарілки, його краще підсипати з холодильника", - додала спеціаліст.

Не варто також зберігати кілька днів приготовану на вогнищі м'ясо. Звичайно, шашлик і стейки будуть смачними і на наступний день, але багаторазове розігрівання м'яса в рази збільшує його шкідливість за рахунок зростання числа канцерогенів.

Нагадаємо, жадібні до халяви росіяни на Великдень осатаніли: билися за крихти, добре хоч не з лопати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю у минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, що їхали розважатися і не знали, що востаннє: на популярному курорті пошматовані тіла знайшли у валізах.