Традиційно до Великодня українські господині готують щедрий багатий стіл для всієї родини. Столи буквально вгинаються від м'ясних наїдків, салатів і різноманітної випічки. Медики кажуть, що українці нерідко потім ще тиждень, а то й більше, доїдають святкові страви. А такого робити не можна. Це надто негативно позначається на здоров'ї і навіть може стати причиною серйозного отруєння.

Про це виданню ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.

Зараз на вулиці вже весна, а значить у приміщенні доволі тепло. Відтак, всі страви, які виставлені на стіл, вже не можуть повторно прибирати в холодильник і кілька днів доїдати. За сьогодні-завтра доведеться все з'їсти, тому готувати страви величезними партіями не радять.

"Неправильне зберігання і порушення технології приготування і тривале перебування продуктів на столі можуть спровокувати серйозні отруєння. Особливо небезпечні м'ясні страви і салати, вже заправлені майонезом. Одним з найбільш небезпечних традиційних страв на святковому столі є холодець або заливна риба. Часто після того, як холодець зварився, м'ясо перебирають руками, туди потрапляють бактерії, які тут же починають множитися. У підсумку термін придатності цього делікатесу скорочується максимум до доби", - наголосила медик.

Популярні новини зараз
У ЗСУ попередили про "смертельну зону": яке місто опинилося під загрозою У Польщі запустили нові правила: що зміниться для українців Війна скоро закінчиться: нардеп приголомшив новиною Пенсіонерам почали надходити дві виплати на місяць
Показати ще

Після приготування салатів, не варто тут же додавати майонез чи соус. Звичайно, так салат краще просочиться, але, на жаль, і зіпсується теж швидше, зазначила медик.

"Не варто виставляти одразу кілька величезних мисок з салатами на стіл, по мірі того, як буде з'їдений салат з однієї тарілки, його краще підсипати з холодильника", - додала спеціаліст.

Не варто також зберігати кілька днів приготовану на вогнищі м'ясо. Звичайно, шашлик і стейки будуть смачними і на наступний день, але багаторазове розігрівання м'яса в рази збільшує його шкідливість за рахунок зростання числа канцерогенів.

Нагадаємо, жадібні до халяви росіяни на Великдень осатаніли: билися за крихти, добре хоч не з лопати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю у минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, що їхали розважатися і не знали, що востаннє: на популярному курорті пошматовані тіла знайшли у валізах.