25 квітня 2019 року Пенсійний фонд України представив розширений функціонал порталу електронних послуг для одержувачів державної допомоги, про що пише Хвиля.

Скористатися новими послугами зможуть усі бажаючі. Зокрема, відтепер можна:

  • Налаштувати безкоштовне SMS-інформування про призначення або перерахунок пенсії, а також про виплату страхових внесків роботодавцем. Остання функція корисна тим, хто не впевнений у своєму роботодавці, оскільки саме він повинен робити відповідні платежі.
  • Отримати електронні довідки про розмір пенсії, суми сплачених внесків та формуляр про трудовий і страховий стаж (документ буде потрібний для оформлення лікарняного).
  • Можна дізнатися величину свого стажу, але лише з 2004 року, коли електронна система обліку вперше запрацювала.

Повний список онлайн-послуг ПФУ доступний тим, хто отримав електронний цифровий підпис (ЕЦП). Можна потрапити в систему з використанням логіна і пароля, однак у такому випадку портал тільки прийме заявку від людини, а саму послугу доведеться отримувати у відділенні фонду, для чого знадобиться паспорт і ідентифікаційний код.

Теоретично, можна розрахувати і величину майбутньої пенсії, але калькулятор в електронному кабінеті на даний момент поки ще недоступний.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як стати користувачем порталу Пенсійного фонду:

  • Щоб скористатися пенсійними електронними можливостями, людині потрібно отримати електронно-цифровий підпис. Зробити це онлайн і безкоштовно можна, наприклад, в Приват24. Але, звичайно, в тому випадку, якщо людина є клієнтом банку.

  • Після цього кроку слід авторизуватися на сервісі. Для цього потрібно перейти на сторінку порталу в мережі інтернет portal.pfu.gov.ua, клікнути на «Вхід» і у спливаючому вікні вибрати свій статус: фізична або юридична особа.

  • Далі система запропонує пройти процедуру авторизації: вибрати назву центру, що видав ключ, вказати шлях до файлу ЕЦП і ввести пароль до нього, підтвердивши дії натисненням на кнопку «Увійти з ЕЦП».

Нагадаємо, раніше зазначалося, що з початку поточного року середня пенсія по Україні зросла на 253 гривень і становить 2899 гривень.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у цьому році для багатьох українців в органах Пенсійного фонду України змінили вид пенсійних виплат на інші.

Також "Знай.uа" писав, що одержувачі монетизированной субсидії, які мають заборгованість по комунальних послугах, не будуть в майбутньому отримувати "живі" гроші на руки.