В одному з потягів компанії "Укрзалізниця" трапився черговий мовний скандал. В інцидент був змушений втрутитись начальник поїзда, передає replyua.net.
У Львові провідниця поїзда №134 "Миколаїв - Івано-Франківськ" хамовито відповіла пасажиру, заявивши, що розмовляти з ним українською мовою не збирається. Про інцидент повідомив пасажир Ярослав Попович на своїй сторінці в Facebook. Як стало відомо зі слів пасажира, потяг обслуговувала бригада провідників з Одеси, а нахамила йому Ніна Вакулик, він її навіть сфтогорафував і знімок опублікував під своїм дописом.

"Звертається до мене російською: "Ваш квиточок і документи". Прошу її обслуговувати мене українською. Вона реагує агресивно: "Хто таке сказав, що я повинна обслуговувати українською? Української мови я не знаю, вчити не буду, буду обслуговувати російською. Не знаєш російської - іди вчи, націоналіст", - передав історію, що трапилась в кількох словах пасажир.

Також у повідомленні сказано, що пасажир звернувся до начальника поїзда. Він назвав поведінку провідниці неприпустимиою і пообіцяв її покарати, якщо та не виправиться.
Варто зазначити, що із провідниками "Укрзалізниці" такий мовний скандал - не новина. Неодноразово траплялись ситуації в українських поїздах із хамським ставленням і російською мовою. Останім часом пасажири не мовчать, а "прославляють" такий сервіс по-українськи і нелюбов до рідної мови.

Нагадаємо, відомий туроператор вляпався по самі вуха: скандал гримить на всю Україну, "цензурні слова закінчилися". Прикра історія спіткала відомого туроператора Join UP! Гучний скандал трапився із туристами, які зібралися на відпочинок до Туреччини. Їх рейс затримали на цілу добу.

Також Знай.ua писав, експрес в аеропорт “Бориспіль” їздить на буксирі. У експреса є власний двигун, але після двох поломок він їздить за локомотивом.