Уряд України вже в 2019 році почне прибирати маршрутні таксі по всій країні. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Politeka.

Чиновники мають намір цілеспрямовано прибрати маршрутки як клас у всіх великих містах України. Даний вид громадського транспорту замінять рейсові автобуси.

"Альтернативи великим автобусам у великих містах немає. Маршрутки повинні зникнути як клас у Києві, в Дніпрі, у Харкові їх бути не може. Їх не може бути. Вони не має права на життя. Причиною цього стало, напевно, безконтрольністю та іншими проблемами", - зазначає Омелян.

Міністр пояснив, що в країні з 1 січня більше не діє мораторій на перевірки транспортних підприємств. З Нового року чиновники оцінюють не тільки автомобілі, але також автобази і водіїв. Виявивши порушення, контролююче відомство зможе закривати компанії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В цей же час у Львові на маршрутні таксі виділили 17,8 мільйона гривень. Всі кошти направлені з Управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури в якості внесків у статутний капітал ЛК АТП №1. Таке розпорядження 10 квітня підписав міський голова Андрій Садовий.

Раніше повідомлялося, що в Київській міській державній адміністрації розробили проект оновлених правил проїзду в столичному метро. Його внесли на затвердження Київради у вівторок, 2 квітня.

Так, пропонують змінити спосіб оплати за проїзд. Киянам запропонують платити за проїзд за допомогою електронного квитка замість жетона.

Нагадаємо, у київському метро змінять правила проїзду.

Як повідомляв Знай. ua, у Харкові дикий маршрутник жорстоко побив дідуся за 8 гривень.

Знай. ua писав, за що в Україні позбавляють прав.