Перший тиждень після Великодня називають Світлою седмицею. У 2019 році вона припадає з 29 квітня по 5 травня. У цей період у народі існує чимало традицій та заборон.

Здавна вважається, що в цей тиждень треба посміхатися, веселитися і радіти життю. Потрібно більше відпочивати, розслаблятися і зустрічатися з рідними і близькими.

Світла Седмиця позначає початок весняного пробудження і оновлення життя. Вона знаменує собою радість від Воскресіння Христового. У цей період прийнято частіше ходити до церкви.

Однак існують і заборони. Так, ні в якому разі не можна в цей тиждень проводити Обряд вінчання, читати заупокійні молитви. Крім того, відспівування покійних в основному складається з пісень Великодня. При цьому, хрестити дітей можна в будь-який день.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

На тижні після Великодня поминають померлих предків. Вважається, що душі померлих на якийсь час повертаються на землю, щоб разом із живими порадіти святу.

Треба намагатися в Світлу Седмицю уникати сумі, розладів. Не можна піддаватися смуткові.

Нагадаємо, якими листівками обмінювалися українці на Великдень у ХХ столітті.

Як повідомляв Знай. ua, зоозахисники розповіли українцям про звороті писанок.

Знай. ua писав, що медики розповіли, які продукти слід негайно викинути після Великодня.