Починаючи з 1 травня українські мобільні оператори запустять нову послугу для абонентів, яка дозволить їм змінити оператора без втрати номера, про що пише Хвиля.

Виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько пояснив, яким чином можна буде скористатися новою послугою. Він зазначив, що все дуже просто – абонентам потрібно виконати дві дії. Гулько розповів: "Перше – переконайтеся у старого оператора, що ви ідентифіковані. Якщо ви контрактний абонент, то ви 100% клієнт ідентифікований. Якщо у вас pre-paid, ви купували, то тут хтось ідентифікувався, хтось ні. Якщо ви просто купили карту і користуєтеся, то треба піти до старого оператора, дати йому паспортні дані, щоб він сказав, що цей номер за вами закріплений".

Зміна оператора

Про наступний крок директор центру розповів: "Після цього ви можете здійснити перехід в онлайн-режимі, у мобільних операторів є свої програми, або через сайт, або піти до них в сервісний центр і сказати – я до вас хочу перейти, оформіть мені все, будь ласка. Далі всім займається оператор, до якого ви йдете – оформляє заявку, обробляє, веде технічне узгодження зі старим вашим оператором. Це вже все його турбота. Ваше завдання сказати – я хочу перейти, наприклад, 15 травня. Оператор відзначає, коли ви хочете перейти до нього, і 15 травня організовує технічний перехід".

Зміна оператора

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Примітно, що в деяких випадках оператор може відмовити абоненту в переході за логічними підставами. Наприклад, документи подає не той чоловік, на якого оформлений номер. В цілому, всі оператори підтвердили готовність надавати дану послугу. На закінчення Гулько заявив, що, на його думку, нововведення створить додаткову конкуренцію й сприятиме зниженню вартості зв'язку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що днями один з директорів Xiaomi натякнув на швидкий анонс нового смартфона. Компанія готує дійсно цікавий смартфон, так як стало відомо про його головну особливість.

Як повідомляв портал "Знай.uа": компанія Mozilla здійснює розробку нового мобільного браузера під назвою Fenix.

Також "Знай.uа" писав, що в Індії десятки студентів покінчили з собою через невдалу здачу іспитів, що сталася в результаті збою тестової програми.