Власники євроблях готуються влаштувати масові акції протесту у Києві - вони вимагають продовжити перехідний період і переглянути формулу розрахунку вартості розмитнення авто на іноземних номерах.

євробляхи
євробляхи

Про це пишуть українські ЗМІ.

Варто нагадати, що вже з 24 травня керування нерозмитненим автомобілем на європейських номерах стане незаконним. За місяць користування передбачений штраф 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду. Також поліція на місці може виписати штраф від 8,5 до 17 тис. грн.

поліція
поліція

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відтак буде заборонено використання такого автомобіля для підприємницької діяльності – наприклад, для роботи у службі таксі. За порушення цього правила загрожує штраф в розмірі 34 тис. грн. Власник такого авто не зможе передати транспортний засід в користування іншим особам або розібрати його на запчастини.

євробляхи
євробляхи

"Ми будемо перекривати всі в'їзди і виїзди з Києва, ключові магістралі, центральні вулиці. Тобто це буде дуже глобальна акція", – заявив голова ГО "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич.

Він додав, що на акції очікують зібрати від 50 до 100 тис. осіб.

євробляхи
євробляхи

За словами Ярошевича, серед вимог – закріплення на законодавчому рівні повернення ПДВ для автовласників, які пригнали авто з-за кордону, а також прибрання з митної формули віку авто. Так роблять у ЄС та США.

Варто нагадати, що станом на середину квітня в Україні є 263 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією. Їх і далі завозять, розбирають на запчастини або вивозять із країни. За період пільгового розмитнення з 25 листопада 2018 року до 24 лютого 2019 року українські номери отримали 218 тис. транспортних засобів.

Нагадаємо, власники автомобілів на іноземній реєстрації, які згідно нового закону не розмитнять автівки до 23 травня, не уникнуть суворого покарання.

Як повідомляв раніше Знай.ua, незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини.

Також Знай.ua писав про те, що після 23 травня в Україні почнуть штрафувати власників авто з єврономерами, які не встигли розмитнити у строк, передбаченим новим законом від листопада 2018 року.