Після 23 травня в Україні почнуть штрафувати власників авто з єврономерами, які не встигли розмитнити у строк, передбаченим новим законом від листопада 2018 р. Крім того, водіям нагажують, що штрафи складуть від кількох тисяч гривень до кількох десятків та навіть за сотню тисяч гривень.

Про розміри штрафів, кого саме каратимуть і за що можуть позбавити водійських прав – розповів адвокат Костянтин Воловик, - пише"sevlush.info".

За словами юриста, українцям краще не з'являтися на дорогах на нерозмитнених євробляхах. Інакше проблем не уникнути.

штрафи

Більше того, проблеми будуть і у тих власників євроблях, які не користуються машинами, а просто тримають їх у гаражі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

При цьому він не радить і заявляти про "викрадення", намагатися перебити номери, або займатися іншими маніпуляціями. Все це призведе не тільки до штрафів, але і до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, за словами Воловика, якщо водій їздить на машині з "єврономерами", але не ввозив транспортний засіб, то таке авто можна здати на запчастини, тоді ви зможете "відбити" частину витрачених на нього коштів.

автомобілі

Вже після 25 травня, якщо водія зупинять за кермом такого авто, штраф становитиме 8,5 тисячі гривень. Вдруге за таке саме порушення стягнення складе вже 17 тис. грн і призведе до позбавлення прав на рік з конфіскацією авто.

Крім того, після завершення періоду розмитнення штрафуватимуть і тих, хто ввіз авто на "єврономерах" на своє ім’я, тобто потрапив у митні бази. Так, за "тимчасове ввезення" в Україну і прострочення дозволеного періоду перебування доведеться заплатити від кількох сотень гривень за кілька днів прострочення до 170 тис. гривень за порушення терміну більш ніж на 30 днів.

авто на єврономерах

Рішення про штраф ухвалюється митними органами, вони ж можуть замінити штраф у 170 тис. грн на конфіскацію авто, що для багатьох може стати більш вигідним варіантом.

Юристи радять українцям позбутися нерозмитнених машин до 15 травня, або ж готуватися до штрафів чи навіть конфіскації.

єврономери

Нагадаємо, в Україні почало діяти нововведення. Тепер воліям не потрібно возити з собою автоцивілку.

Як повідомляв Знай.ua, українці продовжують розмитнювати автомобілі з єврономерами. Які моделі найбільше прижилися в Україні.

Знай.ua також писав, що водіям пояснили, як отримати компенсацію за пошкоджене авто через ями на дорогах.