З 1 травня 2019 року в Україні знизять ціни на природний газ для населення.

Про інформують представники НАК "Нафтогаз України" .

За даними прес-служби НАК, вартість блакитного палива в цьому місяці зменшується з 8550 до 8247 грн (на 300 грн) за тисячу кубометрів з ПДВ та транспортуванням.

тарифи

Для промислових споживачів

У той же час бізнес платитиме за сподивання природного газу більше. Порівняно з цінами на квітень 2019 року, в травні ціни зросли на 5,2-11,5%. В залежності від ряду показників "Нафтогаз" пропонує газ за ціною 6 299 - 6 948 грн/тис. куб. м (без ПДВ і витрат на його транспортування магістральними та розподільними газопроводами).

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Додамо, нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив ультиматум керівництву НАК "Нафтогаз України" та зобов'язав знизити ціни на блакитне паливо для населення, оскільки в Європі вартість газу знизилась. За непокору до рішень уряд глава Кабінету міністрів пригрозив керівникам компанії звільненнями.

комуналка

Як уже повідомлялося, у травні ііни на природній газ мали збільшити згідно угоди з МВФ. У листопаді 2018 року уряд збільшив ціну на блакитне паливо на 23,5%, зазначивши, що до кінця 2019 року вартість збільшуватимуть ще у два етапи.

Нагадаємо, у травні на українців чекає безліч нововведень. Вступає в дію новий закон про комуналку, а також слід готуватися до переоформлення субсидій.

Як повідомляв портал Знай.ua, боржникам нагадали про нові правила нарахування субсидій. Як бути українцям, які мають заборгованість по оплаті за компослуги.

Також Знай.ua писав про те, що українцям нагадали про збільшення вартості послуг з оформлення біометричних паспортів. Нові ціни діятимуть з 1 липня 2019.