У травні відбудеться перерахунок субсидій на новий сезон. Тим, хто має заборгованість по комунальних платіжках, втратять модливість отримувати пільги живими "грошима". Однак є винятки.

Про це інформує на Урядовий портал.

При перепризначенні субсидій у травні не будуть враховувати донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів блакитного палива.

Субсидіанти отримали право на автоматичне перепризначення допомоги на новий період при наявності "сумнівного" боргу за природний газ.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Міністерство соціальної політики України, зважаючи на позицію НКРЭКУ про неправомірність дій операторів газорозподільних мереж, ініціювало зміни до постанови Кабінету Міністрів України №848.

українці

"У травні всі постачальники природного газу будуть зобов'язані надати в місцеві управління соцзахисту інформацію про наявність простроченої заборгованості без вказівки нарахувань за так звані коефіцієнти. На основі цієї інформації і будуть перепризначатися субсидії.

платіжки

Ті сім'ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію. Ті громадяни, які мають борги за спожитий ними газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації.

тарифи

Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не будуть впливати на процес перепризначення субсидій" - повідомили у Кабінеті міністрів.

Нагадаємо, стало відомо, чому 13% субсидіантів не змогли отримати пільги. Громадяни, яким нарахували субсидії "живими грошима" так і не забрали їх та не скористалися.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям по-новому виплачуватимуть виплачувати пенсії: "покращення" вже скоро.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали, які пенсії отримують громадяни в різних обласятх. Де виплати найбільші, а де люди ледь виживають.