До українського парламенту представники різних фракцій подали спільний новий законопроект, який звучить так: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення конкурентоспроможності українських виробників та посилення захисту прав споживачів".

Про це пише портал "Політека".

продукти
продукти

Відомо, що в новому законопроекті передбачено велику кількість нововведень, які впорядковують і посилюють відповідальність реалізаторів товарів та послуг. Також серед іншого, передбачено такі зміни:

-Вводиться гарантія на непродовольчі товари, що були у користуванні, строком на 1 рік.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

-Перевірки продуктів харчування проводитимуться тільки за наявності документів з лікарні або лабораторії, що підтверджують небезпеку продукції.

-Штрафи по дрібних невідповідностей застосовуватимуться тільки якщо підприємство через деякий час не усунуло порушення.

-Штрафи збільшено. За відмову замінити товар або усунути дефект – штраф у 20-кратному розмірі вартості товару (нині – у 10-кратному), але не менше 85 грн. За неправдиву або некоректну інформацію про товар штраф становитиме 100% вартості всього отриманого для реалізації товару (зараз – 30%).

-Про перевірки перестануть попереджати за 10 днів.

-Скасування перевірок одного бізнесу різними регуляторами. Кожен орган відповідатиме за свою галузь торгівлі.

-Створення публічного реєстру виявленої небезпечної продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба статистики призвела нові дані щодо подорожчання головних продуктів з лютого по березень 2019 року. За інформацією Держстату, в Україні хліб подорожчав в середньому на 19 копійок за одиницю. Білий хліб з борошна вищого сорту в середньому по країні коштує 22,63 грн, першого сорту – 18,22 грн, житній або пшенично-житній – 19,02 грн.

Нагадаємо, українцям по-новому виплачуватимуть виплачувати пенсії: "покращення" вже скоро.

Як повідомляв Знай.uа українцям призначили "13ю пенсію": кому пощастило.

Також Знай.uа писав, експерти назвали найефективніший засіб від болю і втоми: знайдеться в кожному будинку.