"Укроборонпром" бере участь у виставці IDEF-2019, яка стартувала 30 квітня у м. Стамбул, Туреччина.

Так, у рамках виставки Укроборонпром узгодив контракт із турецькою корпорацією "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" ("MKEK"). Об’єктом договору стало постачання до Туреччини 120 мм ствольних керованих ракет "Конус" вітчизняного виробництва ДП "ДККБ "Луч".

На першому етапі очікуються поставки 120 мм керованих ракет “Конус”, а також пристрої наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. До речі, Туреччина - один з найважливіших партнерів українського оборонного комплексу.

Сторони дійшли згоди і буквально у найближчі тижні відбудеться реалізація умов договору. Початок виробництва експортної партії ракет заплановано вже зовсім скоро.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Керована ракета "Конус" розроблена ДП “ДККБ"ЛУЧ” для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм. Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів", - сказано у повідомленні Укроборонпрому.

Цікаво, що військова міць ракети може пробити до 800 мм броні. Відтак, Україна збільшила присутність української продукції на інших ринках шляхом постачання високоточної зброї.

На виставці світового масштабу виставці представлені 11 підприємств Укроборонпрому. І це свідчить про високий рівень українського оборонного комплексу. Зокрема, "ДККБ "Луч" показує високоточнії ракетні комплекси "Скіф", "Корсар" і новий керований 120-мм постріл "Конус". Він підходить для танків озброєних за стандартом НАТО.

Нагадаємо, Донбас заполонили десятки військових вантажівок без номерів: мешканці в паніці, побоюються найстрашнішого.

Як повідомляв портал "Знай.uа": путінські бойовики невтомно обстрілюють позиції українських військових на тимчасово окупованій території Донбасу, причому без відповіді їх обстріли не залишаються.

Також "Знай.uа" писав, що Путін готується до континентальної війни в Європі - перший плацдарм Україна.