У цьому місяці українцям роздадуть разову грошову допомогу. Розмір виплат складає на 2019 рік від 530 до 3850 грн. Соцвиплати зможуть отримати кілька категорій населення.
.
Про це повідомили представники Міністерства соцполітики України.

Разову соціальну допомогу планують виплачувати щорічно, отримати її можна буде в період з 20 березня до 5 травня.
Розмір виплат складає на 2019 рік від 530 до 3850 грн.
.
Згідно з постановою Кабміну №237 допомогу отримають:

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни - колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання.

  • Особи з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи - 3850 грн, II групи - 3400 грн, III групи - 2950 грн.
  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають 3850 грн.
  • Члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів внаслідок війни, дружини померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань отримають 840 грн.
  • Особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 530 грн.

Нагадаємо, після знаменитого "печерського прикладу" в елітному кварталі, де кілька квартир отримували субсидію, була проведена чистка ряду домогосподарств, яким субсидія не положена.

Про це стало зрозуміло зі слів заступника голови Стратегічної групи радників при Кабміні Павла Кухта.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За його словами, монетизація субсидій – це не експеримент, проте її запуск повинен показати, наскільки ефективно вона буде працювати.

До того ж, експерт назвав причину, чому за 2 останні роки в два рази знизилася кількість сімей, які отримують субсидію. Він вважає, що головний фактор – це зростання доходів, а також нові критерії, за якими видають субсидії.

Нагадаємо, Додаткові 1700 грн на дітей: як отримати і які документи необхідно зібрати

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Пеня на комуналку: українцям розповіли про нові правила, це повинен знати кожен

Також Знай.uа" писав про те, що "Нафтогаз" пообіцяв українцям солодке життя: з'явилися нові ціни на газ