В Україні подорожчала молочна кошик. Продукти з молока, що не входять у перелік соціально важливих, збільшилися в ціні за рік на 12%.

Різниця в ціні за рік склала від 149,2 гривень до 167,8.

Передає Хвиля.

Молочні продукти
Молочні продукти

Про це стало зрозуміло зі слів Олексія Дорошенка, що займає пост глави Української асоціації постачальників торговельних мереж.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

200 грам вершкового масла за 3 місяці збільшилася в ціні на 3,3%, з 39 гривень до 40,3.

Сметана підскочила в ціні за перший квартал на 2,8%, до 56,6 гривень до 58,2 гривень за кг

молочна продукція
молочна продукція

Сир з початку року підскочив в ціні на 2,5%. Відтепер ціна 1 кг продукту коштує 100 гривень.

1л молока за перший квартал додав 2,1%, з 23,7 гривень до 24,2 гривень.

Варто нагадати, що В. о. міністра охорони здоровья Уляна Супрун, яка у своїх щоденних блогах в соцмережах дає поради українцям, написала кілька рекомендацій про застосування вітамінів.

Уляна Супрун розповіла, що українці найчастіше віддають перевагу вітамінів в таблетках, вважаючи, що таким чином вони поліпшать своє здоров'я. Втім ,за словами Супрун, штучні вітаміни не замінять овочі і фрукти

Зміст вітамінів і мінералів відрізняється в залежності від різних факторів. За даними дослідження, в овочах і фруктах стало менше мінералів, а також вітамінів В2 і С.

Селекція злаків, овочів і фруктів націлена на впровадження генів стійкості, що зможуть підвищити стійкість до транспортування і підвищити врожайність, а не на збільшення вмісту вітамінів.

Втім представниця охорони здоров'я радить українцям все ж брати вітаміни і мінерали з натуральних продуктів.

итамин З таблетці - це просто вітамін. Вітамін С у фруктах - це не тільки вітамін C, але і поживні речовини, клітковина, вода, купа інших вітамінів, антиоксидантів. І так зі всіма вітамінами.

Нагадаємо, експерти розповіли, які продукти можна їсти після "прострочення"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Як визначити найнебезпечніші продукти в магазинах

Також Знай.ua" писав про те, що Борщ став не по кишені