26 квітня в день річниці вибуху на Чорнобильській АЕС, телеканал UATV, оператор CHORNOBYL-TOUR і творче об'єднання DJBuro провели пряме включення прямо з Чорнобиля.

Яскраве відео було опубліковано на YouTube.Так, в ефір увійшов 45-хвилинний DJ-сет, який проходив на недобудованому об'єкті «Градирня», що недалеко від того самого реактора.

Відомий український діджей, засновник формації DJBuro і журналіст Влад Фісун зіграв тематичний сет. Також він розповів про те, як з'явилася ідея цього проекту.

"Ідея проекту належить засновнику CHORNOBYL-TOUR Сергію Мирному. Я брав участь у якості спостерігача в акції #chornobyltrashbagchallenge. Коли ми поверталися в автобусі з Прип'яті, Сергій показав на велику вежу, і додав, що мріє влаштувати там всередині концерт. Тоді я подумав, що можна взяти пластинки декількох виконавців і влаштувати сет. Я запропонував цей проект CHORNOBYL-TOUR, а UATV втілив цю ідею в життя", - пояснив Фирсун.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що в музичну підбірку, яка звучала з вежі в Чорнобильській зоні, увійшли хіти таких виконавців: Polygrim, Braii, Atomic Moog 2000 Coldcut, VGNVZH, Molotov20, Blood, ONUKA, Flagio M, Lumener. Завершальним треком була культова композиція українського гурту ДахаБраха "Монах".

ДахаБраха

Нагадаємо, що артисти, які зараз знаходяться на хвилі популярності - ONUKA, ДахаБраха, MANEKEN і Катя Чілі разом записали нову пісню.

Як повідомляв портал Знай.uа, популярна співачка ONUKA, яка народилася в українській столиці, пишається тим фактом, що її родичі родом з Чернігова. Про це стало відомо завдяки публікації зірки в Instagram.

Також портал Знай.uа писав, що 1 травня 1986 року, через п'ять днів після вибух на Чорнобильській АЕС, радянська влада зрозуміла страшне: активна зона реактора, що вибухнув все ще плавилася. Подробиці трагедії розповів на своїй сторінці в Facebook Андрій Дутов.