У п'ятницю, 3 травня, у с.Сосідовичі Старосамбірського району Львівської області сталася страшна трагедія. Загинув дворічний хлопчик, на якого впала кастюля з окропом. Про це передає ZAXID.NET.

"Нема більше мого Іванка. О 2.45 він помер", – заявила мама мальчика.

Напередодні дитина перебувала у критичному стані через опіки. Маленького Іванка хотіли відправити на лікування у Бостон, до клініки "Шрайнерс госпіталь", де з 2005 року врятували десятки українських дітей, з опіками тіла до 80%.

"30 квітня нам сказали готувати документи, щоб їхати на лікування до США. Раніше паспортів, віз у нас не було. Але вранці, 1 травня, лікар сказав, що стан Іванка різко погіршився і він просто не перенесе перельоту", - повідомила мати хлопчика Іванна.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомили лікарі, вже на 5 день після отримання опіку організм починає відторгати шкіру, і дуже багато токсинів всмоктується у кров. Для маленької дитини такий період може виявитися смертельним.

Як повідомив працівник бостонської клініки Геннадій Фузайлов, американці готові були прийняти дитину на безкоштовне лікування.

"В Україні у дитини було не більше 5% шансу вижити. Я бачив фото опіків хлопчика, львівські лікарі прислали мені їх. І в США не всіх дітей з такими опіками вдається врятувати, хоча тут можливостей значно більше, ніж в Україні. Якби хлопчик потрапив до нас у перші дні після опіків, то шанс для порятунку склав би 25, ну, може, 30%", - сказав лікар.

Нагадаємо, трагедія сталася 23 квітня у с.Сосідовичі Старосамбірського району Львівської області. Мати хлопчика Іванна нагріла 40-літрову каструлю води, щоб випрати речі, і поставила її на вулиці, щоб вона трохи охолола. Дворічний Іванко бігав поруч і впав прямо в окріп.

Нагадаємо, у Росії дідусь спалив свого онука в печі.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Харкові восьмирічний хлопчик з друзями гуляв по дамбі, однак оступився, скотився вниз по бетонному схилу і впав у воду.

Також Знай.ua писав, чотирирічний хлопчик став жертвою атаки двох голодних пум у канадській провінції Британська Колумбія.