У березні жителі України оплатили комунальні послуги на 18 мільярдів гривень.

Таким чином, встановлено новий рекорд в історії України.

комуналка
комуналка

Передає Хвиля.

До цього максимальна загальна сума оплати комунальних послуг становила 15,1 мільярда гривень. Однак, тоді постачальники перевищили рахунки на 20 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У березні ж українці не просто оплатили вс до копійки по розісланим їм платежам (17,8 мільярдів гривень), але і погасили накопичений борг.

комунальні платежі
комунальні платежі

В цьому питанні найбільше пощастило постачальникам електричної енергії, які зібрали за перший місяць весни 4 мільярди гривень. Це 143,9% від вартості поставленого людям в березні світла.

Хоча українці поступово скорочують борги за електрику, вони все одно повинні ще приблизно 6 мільярдів гривень.

Із 33 мільярдів до 32,23 зменшилася заборгованість приватних споживачів за газ. А ось оплата за опалення і гарячу воду зросла на 400 мільйонів гривень, склавши 22,4 мільярда гривень.

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

За 100 мільйонів гривень боргів стало більше перед постачальниками холодної води, а також за послуги утримання будинкової території.

У службі державної статистики говорять, що середня українська сім'я в березні платила 2296 гривень. Приміром, у лютому середня сім'я платила 2660 гривень.

Варто нагадати, що Згідно з новим законом про житлово-комунальні послуги, українців, які накопичують борги, змусять заплатити більше. З травня вступає в силу положення про нарахування боржникам пені за прострочення оплати платіжок.

Про це повідомили представники Кабінету міністрів.

Коли будуть нараховувати пеню

Нарахування пені розпочнеться в перший робочий день після крайнього терміну оплати комунальних платежів.

Скільки доведеться заплатити

Громадянам, які несвоєчасно розраховуються за комунальні послуги будуть нараховувати пеню у розмірі 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення оплати.

Нагадаємо, В Україні поміняли правила виплат субсидій

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українці отримають 4 тисячі в наступному місяці

Також Знай.ua" писав про те, що Зеленський придумав, як знизити тарифи на комуналку