Росія вбиває трубопровід в Європу, щоб нашкодити Україні. Так, стало відомо, що бракована нафта марки Urals роз'їдає труби і псує переробні заводи. Про це йдеться у новому відео від Знай.ua.

"Першою жертвою став Мозирський нафтопереробний завод в Білорусі. Ця країна вже призупинила експорт в Україну, Польшу і країни Балтії. По нафтопроводу "Дружба" зіпсована нафта вже досягла європейських НЗП. Хлорорганіка в цій нафті перевищує допустимі норми у сто разів. Шкідливі хімсполуки просто розїдають метал. Так, тільки одному заводу завданий збиток в сотні тисяч доларів. Проте, непрямі збитки Мозирського нзп набагато страшніші через зупинку заводу. Ремонт може тривати півроку, за які НПЗ втратять сотні мільйонів долларів. У Росії визнали факт, але вирішили списати на технічні проблеми. Водночас, є підстави стверджувати, що це був свідомий вчинок.

За такими навмисними діями - політична та економічна вигода для Росії. Це може бути індивіувальна гра Росії і проти України, і проти Білорусі. Вся неякісна нафта транзитом прямоє українською територією - європейських країнах відмовились приймати російську нафту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У соцмережах пишуть, що стала відома причина бракування нафти в нафтопроводі "Дружба". Так, хлорорганіка закачується на родовищах нафти в свердловини. Вона - розчинник. Проїдає породу, щоб забезпечити вихід нафти, що залишилась. Сталося це на самарських родовищах. Родовище розроблялося з 30-х. Нафта важка, добувалася за старою технологією - закачуванням у пласти гарячої води. З 2012 було дозволено закачувати у пласти в величезних кількостях соляну кислоту. Зробили це для підвищення видобутку нафти на збіднених ділянках. Раніше Юкос добував нафту не по-варварськи, а за провідною американською технологією. По суті, по трубі пішла рідина з їдкою кислотою, яка роз'їдає залізо. Отже, 3000 кілометрів нафтопроводу "Дружба" забиті нафтою, яка роз'їдає труби. Картина створюється така, ніби хтось в Росії це зробив. При цьому добавка не була виявлена на станціях технічного контролю. це дає підстави вважати цей випадок диверсією.

А за два тижні до цього Росія ввела заборону на постачання нафтопродуктів в Україну. З 1 червня заборона почне дію - доведеться позбавлятися від залежності в будь-якому випадку".

Нагадаємо, що Польща відмовилася від поставок російської нафти через нафтопровід "Дружба".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" палата представників США прийняла законопроект, що дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що ЄС і США притиснули Путіна з-за України і Сенцова.