У вівторок, 11 грудня, у Мукачівському районі на Закарпатті стався інцидент, пов'язаний із витоком нафтопродукту.

Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

У повідомленні йдеться,що стався витік нафти з нафтопроводу "Дружба". Наразі відомо, що на місці аварії працюють аварійні бригади.

"У вівторок, 11 грудня, під ранок диспетчерські служби нафтопроводу" Дружба "зафіксували розгерметизацію в системі нафтопроводу з витоком сирої нафти в поле поблизу с.Руська Мукачівського району. Зараз відомо про забруднення грунту розміром близько 250 квадратних метрів ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У повідомленні уточнюють, що з метою запобігання поширення подальшого забруднення викопані ями-пастки, з яких нафта відкачується в автоцистерни.

"Відстань прориву труби до найближчого житлового будинку - близько кілометра, загрози забруднення водойм немає, - резюмував Москаль.

Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Причини аварії поки невідомі, однак є припущення, що витік нафти стався в результаті несанкціонованої врізки. Остаточна причина розгерметизації нафтопроводу буде відома пізніше.

Нагадаємо, світовий ринок нафти пережив серйозне потрясіння.

Так, 8 грудня, ціни на нафтопродукти різко зросли в ціні. За інформацією західних економічних ЗМІ, вартість чорного золота всього за кілька годин зросла на 4%.

Відомо, що дані маніпуляції пов'язані з укладеними угодами між РФ та ОПЕК про скорочення нафтовидобутку.

Про це повідомляє низка профільних європейських видань, а також свідчать оперативні дані міжнародних нафтових бірж.

Так, увечері 7 грудня барель нафти торгувався за 63,7 доларів. Однак, трохи пізніше ціни на нафту знову пішли вниз.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Нігерії вибухнув нафтопровід, убивши щонайменше 19 людей.

Люди загинули внаслідок пожежі, що спалахнула на нафтопроводі нігерійської національної нафтової корпорації у п'ятницю, 12 жовтня.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа з посиланням на військове джерело.

Також Знай.uа повідомляв, що за вихідні-з 7 по 10 грудня на АЗС ціна на бензин і дизельне паливо на АЗС стала нижче на 0,1-2,2 гривень за літр.