Світовий ринок нафти пережив серйозне потрясіння. Так, 8 грудня, ціни на нафтопродукти різко зросли в ціні. За інформацією західних економічних ЗМІ, вартість чорного золота всього за кілька годин зросла на 4%.

Відомо, що дані маніпуляції пов'язані з укладеними угодами між РФ та ОПЕК про скорочення нафтовидобутку.

Про це повідомляє низка профільних європейських видань, а також свідчать оперативні дані міжнародних нафтових бірж.

видобуток нафти
видобуток нафти

Так, увечері 7 грудня барель нафти торгувався за 63,7 доларів. Однак, трохи пізніше ціни на нафту знову пішли вниз. Однак експерти стверджують, що тенденція зміниться найближчим часом. ОПЕК і Росія домовилися скоротити видобуток до 1,2 млн барелів нафти на добу з 1 січня наступного року.

ОПЕК

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В даний час щодня в світі видобувається близько 1,8 млн барелів. Після вступу в силу обмежень на країни ОПЕК буде припадати 800 тисяч барелів, інші 400 барелів видобуватимуть країни, які не входять до картелю.

Варто нагадати, що 6 грудня на ринку дешевшає нафта. На світові ціни міг вплинути розпродаж цінних паперів в Австрії та США, збільшення комерційних запасів нафти в США і падіння світових фондових ринків. Світові ціни на чорне золото почали знижуватися напередодні нової зустрічі видобувних країн. На ранкових торгах за барель нафти правили до 61,05 доларів.

Нагалаємо, раніше повідомлялося, що ціни на нафту еталонних марок знову перейшли до зниження. Інвестори сумніваються, що країни ОПЕК+ зуміють домовитися про скорочення видобутку в 2019 році. Так, лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:50 за київським часом подешевшали до 61,14 долара за барель.

Нагадаємо, остання надія Кремля: Росія відкрито виступила проти ОПЕК.

Як повідомляв Знай.uа Welkron - брокер нового покоління: що пропонують клієнтам компанії Велкрон.

Знай.uа писав, Катар виходить з ОПЕК: чим це загрожує українцям і що буде з цінами на бензин.