Незважаючи на те, що весна 2019 року не є дуже холодною, по-справжньому тепла погода все ще не може настати. Наступний тиждень не є винятком, так як по всій території України очікуються дощі та похолодання, як повідомляє сайт "Сегодня"

Субота, 4 травня

Прогноз на 4 травня

Дощі і грози повернуться практично на всю територію країни. Пощастить лише окремим південним (Херсонська область, Крим), а також східним (Дніпропетровська, Запорізька та Донецька області) регіонам. Але незважаючи на дощі скрізь буде по-весняному тепло: на заході вдень температура повітря буде досягати позначки 16-18 градусів, в центрі очікується трохи тепліша погода - 18-20 градусів, на півночі термометр показуватиме від 17 до 19, східний регіон країни прогріється до 22 градусів тепла, а на півдні очікується 19-21.

Неділя, 5 травня

Прогноз на 5 травня

В цей день сильні дощі не покинуть західні області України, де температура повітря очікується в районі 16-18 градусів. На решті території країни буде сухо і ще тепліше: в центрі вдень 21-23 градуси, у північній частині України 20-22 градуси тепла, на сході очікується від 22 до 24 і на півдні 21-23 градуси вище нуля.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Понеділок, 6 травня

Прогноз на 6 травня

У понеділок дощова погода повернеться в центральні та північні області України. Температура повітря при цьому складає від 19 до 21 градуса в центрі, на півночі 18-21, у східних областях від 22 до 24, на півдні від 19 до 21 градуса тепла, а на заході істотно похолодає - 13-15 градусів вище нуля.

Вівторок, 7 травня

Прогноз на 7 травня

У вівторок дощі знову повернуться на всю територію країни. На заході температура повітря впаде ще нижче, і буде триматися на рівні 11-13 градусів. Очікується похолодання і в центральній частині - 15-19 градусів. У північних та південних областях термометр покаже від 17 до 20 градусів, а на сході - 21-24.

Середа, 8 травня

Прогноз на 8 травня

В цей день проливні дощі продовжать штурмувати Україну. Сухо буде тільки на Закарпатті, але при цьому в західній частині країни очікується 10-13 градусів тепла. У центрі буде тепліше - від 17 до 19, на півночі країни очікується 15-21 градус тепла, у східних областях від 19 до 21 градуси, а на півдні термометр покаже 17-19 вище нуля.

Народний прогноз погоди

4 травня придивіться до черемшині! Якщо вірити народним прикметам, то в разі її раннього цвітіння очікується тепле літо.
Наші пращури помітили, що якщо 5 травня вночі трапляються заморозки, то ще протягом 40 днів вранці буде достатньо холодно. В цей же день вшановують пам'ять апостолів Нафанаїла, Луки, Климента.
6 травня відзначають день пам'яті великомученика Георгія Побідоносця. У народі цей день пов'язують з приходом весни.
7 травня вшановується пам'ять мучеників Сави Стратилата і Євсевія. За старих часів з цього дня "бувало ще 12 холодів".
8 травня відзначається Марків день. Кажуть, якщо в цей день веселка буде високо в небі, то найближчим часом погода буде теплою і ясною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні оголосили штормове попередження.
Як повідомляв портал "Знай.ua", погода на вихідних буде оманливою.
Також "Знай.ua" писав, що 8 і 9 травня не варто сподіватися на ідеальні вихідні.